19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koncerti u Osijeku idu na ‘stand by’? Jukić: Zdravlje je na prvom mjestu!

2 min read
gitara band koncert

Što se Agencije Koncert tiče, a koja je organizator glavnine glazbenih događanja masovnijeg karaktera u Osijeku, posljednje preporuke Nacionalnog stožera Civilne zaštite vrlo su jasne. Štoviše, pripremili su se na takav scenario opreza, kada je koronavirus u pitanju.

Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1.000 ljudi – jedna je od jučerašnjih novih preporuka Nacionalnog strožera Civilne zaštite. To znači vjerojatno odgađanje koncerata, publike na dvoranskim natjecanjima…, a sve usljed prijetnje koronavirusa.

Osijek u ožujku nije planirao velike koncertne manifestacije, no moglo ih je biti…

– Pretpostavljajući da bi se takvo što moglo dogoditi, mi smo već neke apsolutno dogovorene koncerte držali pred potpisom do zadnjeg trenutka. I sada ćemo čekati da sve ovo prođe. Naravno da je zdravlje na prvom mjestu, sve za zdravlje – rekao je vlasnik Agencije Koncert Domagoj Jukić, a za kojim je organizacija koncerta Bajage prije koji dan u Osijeku, kao i brojnih drugih u minulom vremenu.

– Ne znajući u kojem će smjeru ići ovaj problem, nismo se usudili potpisati ugovore s izvođačima za ožujak, travanj… U dobroj vjeri da će sve proći što je prije moguće, pripremamo se razdoblje nakon mjera – zaključio je Jukić.

Nadalje, svi eventualni organizatori okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji uključuju: Jasno istaknute sljedeće upute na stranici HZJZ-a, osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije, prije početka manifestacije dobiti suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments