16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Lokomotiva protiv Osijeka pušta maksimalno 1.000 gledatelja, Rijeka u Kupu zatvara tribine!?

2 min read
S druge strane, susret u Kupu na Rujevici, a između Rijeke i Osijeka (18.3.), lako bi mogao biti bez publike. Rijeka je zaustavila prodaju ulaznica, a Osijek navijačke autobuse.

Koronavirus ‘udara’ po HNL-u. Jedan od nekoliko duela visoko plasiranih momčadi, a u borbi za drugo mjesto u samoj završnici domaćeg nogometnog prvenstva, onaj Osijeka i Lokomotive u Zagrebu, ipak će se igrati pred publikom, no u ograničenom broju od najviše 1.000 – javlja Lokomotiva putem svoje službene internetske stranice.

– Broj gledatelja biti će maksimalno preporučenih tisuću (1000).  S obzirom da neće biti više od 1000 gledatelja, za utakmicu nije potrebno ishoditi suglasnost Županijskog stožera civilne zaštite. NK Lokomotiva osigurati će punktove s dezinfekcijskim sredstvima. Apeliramo na gledatelje da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt. Također apeliramo na navijače da ukoliko imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 C) da ne dolaze na utakmicu – stoji između ostalog na službenim klupskim stranicama, a uz ostale mjere i preporuke opreza u novonastaloj situaciji.

Korektno je to i odgovorno, ali i ‘zabavno’, s obzirom da su samo dvije utakmice Lokomotive ikada i premašile taj broj gledatelja, protiv Hajduka i Dinama, a kada je gostujućih navijača bilo više. Pa ipak, u uvjetima Osijekove i Lokomotivine borbe za drugu poziciju u prvenstvu nije nemoguća ‘navala’ u Kranjčevićevu. Utakmica je na rasporedu u petak 13.3. u 18.00 sati.

S druge strane, susret u Kupu na Rujevici, a između Rijeke i Osijeka (18.3.), lako bi mogao biti bez publike. Rijeka je zaustavila prodaju ulaznica, a Osijek navijačke autobuse.

– Hrvatski nogometni klub Rijeka obavještava sve navijače da se, s obzirom na preporuku Nacionalnog stožera civilne zaštite, privremeno obustavlja prodaja ulaznica za utakmicu polufinala nogometnog Kupa Hrvatske između HNK Rijeka i NK Osijek (18. ožujka). Sukladno daljnjem razvoju situacije, odluka o odigravanju s ili bez gledatelja ili odgodi navedene utakmice, bit će donesena do kraja tjedna uz suglasnost Stožera civilne zaštite PGŽ-a odnosno Hrvatskog nogometnog saveza – javlja i HNK Rijeka na službenim klupskim stranicama, dočim Osijek obavještava navijače da od autobusa neće biti ništa…

– U planu je bilo popuniti autobuse koji bi krenuli za Rijeku kako bi Osječani imali značajnu potporu u tom važnom susretu. Sasvim je izvjesno da bi naši navijači do kraja ispunili gostujuću tribinu na riječkom stadionu, no sada su sve aktivnosti u tom smislu morale biti obustavljene. To je, dakako, uvjetovano prevencijom širenja korona virusa na području Republike Hrvatske i odlukama nadležnih institucija – javlja i NK Osijek.

Foto: Google Maps, Youtube (screenshot)

Facebook Comments