2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nakon rasprodanih maski i antiseptika, Osječani u ljekarnama kupuju antipiretike, vitamine…

1 min read
- Dodaci prehrani se pojačanu prodaju, kao i proizvodi za jačanje imuniteta. Pojačana je kupovina toga osjetno, no isto tako moram reći da nam toga ne nedostaje. Imamo zaliha dovoljno - nastavila je Martina Gavran Duvnjak.

Maski i antiseptika u ljekarnama osječko-baranjske županije Srce nema već neko vrijeme. Nove zalihe ne dolaze. A Osječani su, zacjelo, u strahu od koronavirusa, već počeli kupovati dodatke prehrani, vitamine, antipiretike, odnosno lijekove za snižavanje povišene tjelesne temperature.

– Potražnja za maskama i antisepticima je velika. No, nemamo ih. Sve smo napore uložili u nabavu, no na tržištu toga u ovom trenutku nema, a samim time ni pomaka u nabavi. Nismo odustali, no teško je pronaći dobavljača u ovom trenutku – kazala je kratko jutros telefonski Martina Gavran Duvnjak, glasnogovornica Ljekarni Srce, dodajući kako Osječanke i Osječani pojačano kupuju druge proizvode.

– Dodaci prehrani se pojačanu prodaju, kao i proizvodi za jačanje imuniteta. Pojačana je kupovina toga osjetno, no isto tako moram reći da nam toga ne nedostaje. Imamo zaliha dovoljno – nastavila je Martina Gavran Duvnjak.

* A antipiretici, analgetici?

– Da i to se jače prodaje – zaključila je, ne želeći spekulirati da građani stvaraju zalihe, ali da situacija neodoljivo podsjeća na to.

Foto: Google Street View (screenshot), Facebook

Facebook Comments