1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad pomaže: Oslobođenje najamnine za gradske prostore, zakupnine za terase, ‘ubrizgavanje’ 10.000.000 kuna…

2 min read
- Cilj nam je ovim urgentnim mjerama dodatno pomoći poduzetnicima s područja Grada Osijeka - javljaju iz Grada

Grad Osijek u svezi s aktualnom situacijom glede prevencije i suzbijanja virusa Covid-19 koja se nepovoljno odražava na osječko poduzetništvo, samim tim i na zadržavanje radnih mjesta, priprema sljedeće tri urgentne mjere ukupne vrijednosti do 10.000.000,00 kuna:

1.    Grad Osijek isplatit će financijsku pomoć poduzetnicima

2.    Poduzetnike će osloboditi plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Osijeka i gradskih javnih poduzeća tijekom travnja, a odluke o mogućem produženju ove mjere, donosit će se u ovisnosti o razvoju situacije u svezi s korona virusom.

3.    Poduzetnici – korisnici svih javnih površina (terase lokala i dr.) tijekom travnja bit će oslobođeni plaćanja zakupnine, a odluke o mogućem produženju ove mjere, donosit će se u ovisnosti o razvoju situacije u svezi s korona virusom.

– Cilj nam je ovim urgentnim mjerama dodatno pomoći poduzetnicima s područja Grada Osijeka – javljaju iz Grada

Iznos do 10.000.000 kuna pomoći Grada Osijeka poduzetnicima — temeljit će se na preporukama, mjerama i uputama koje će donijeti Vlada Republike Hrvatske za područje cijele države. Uvjereni smo da će i s pomoćima koje se pripremaju na nacionalnoj razini, Osječani lakše prebroditi nepovoljnu poslovnu situaciju nastalu širenjem korona virusa.

Grad Osijek proteklih je godina kontinuirano podupirao poduzetništvo na području obuhvata svoje jedinice lokalne samouprave i to su potpore pokazale iznimnu učinkovitost.

– U tom pogledu, odlučili smo i sada zaštititi svoje poduzetnike u najvećoj mogućoj mjeri.

Foto: Facebook (Davor Brmež)

Facebook Comments