1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer u Osijeku: Novih 13 uzoraka poslano za Zagreb, izolirane sve osobe kontakti oboljelih

2 min read
- Sve osobe koje su bile u kontaktu sa oboljelima su u izolaciji i nadamo se da se bolest neće dalje širiti - kazao je i epidemiolog dr. Karlo Kožul.
goran ivanović stožer civilna zaštita koronavirus

– I dalje imamo 7 pozitivnih nalaza, odnosno 7 oboljelih osoba u OBŽ, od kojih je 6 bez simptoma, a 1 s povišenom temperaturom. Od 5 jučer poslani uzoraka, svih 5 se vratilo negativnih nalaza. Danas šaljemo novih 13 uzoraka na analizu u zagreb, a čije rezultate očekujemo u večernjim satima – kazao je dr. Željko Zubčić iz osječkog KBC-a, a na jutrošnjoj konferenciji za novinstvo Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a oformljenog u borbi i prevenciji protiv koronavirus (COVID-19).

– Do 13 sati će biti pripremljen paket mjera i preporuka u gospodarskom smislu, da se oslobodi po jednog roditelja da budu s djecom, da pojedini ne bi našli priliku za zaradu u ovom trenutku, što nije ljudski… – kazao je i šef Stožera, dožupan Goran Ivanović.

– Oformljujemo respiratorne centre za eventualne teške bolesnike, a koji se neće usmjeravati za Zagreb. Svu potrebnu opremu, kao i zaštitnu opremu imamo – nastavio je dr. Željko Zubčić iz osječkog KBC-a.

– Sve osobe koje su bile u kontaktu sa oboljelima su u izolaciji i nadamo se da se bolest neće dalje širiti – kazao je i epidemiolog dr. Karlo Kožul.

U ovom trenutku je 35 osoba u izolaciji u OBŽ, a uz načinjenih 400 izvida n terenu. Testiranje se u Osijeku očekuju od sljedećeg tjedna. Policija provodi mjere provjere osoba u samoizolaciji.

Osam dojava o kršenju izolacije stiglo je u stožer, ali se samo jedna ispostavila stvarna.

Otvorene su i ambulante u pojedinim Domovima zdravlja za pregled građana koji sumnjaju da imaju virus.

Foto: Arhiva

Facebook Comments