15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

81 zaražena osoba u Hrvatskoj! Osječkih 26 uzoraka – negativno!

1 min read
Iz Osijeka za to vrijeme dolazi informacija kako je svih 26 poslanih uzoraka u Zagreb vraćeno s negativnim nalazima.
osijek koronavirus

U Hrvatskoj je 12 novih pozitivnih bolesnika na koronavirus te ih je sada ukupno 81, izvijestio je u srijedu ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je izvijestio da je oboljelo ukupno osam liječnika.

Iz Osijeka za to vrijeme dolazi informacija kako je svih 26 poslanih uzoraka u Zagreb vraćeno s negativnim nalazima. Zapravo, ministar je kazao kako na istoku Hrvatske nema novih oboljenja (24 testiranja + 2 za koja smo dobili neslužbenu naknadnu informaciju). Osijek tako i dalje ima 7 oboljelih osoba i niti jednu novu.

Što se tiče liječnika koji su oboljeli, ministar je rekao da smo dobro i dovoljno organizirani te da možemo u svakom trenutku omogućiti preraspodjelu liječnika, medicinskih sestara i drugog zdravstvenog osoblja kako bi se osiguralo primjereno pružanje zdravstvene djelatnosti.  

“Naše pripreme za 3. fazu su adekvatne. Jutros sam se čuo s ravnateljima bolnica u Splitu, Osijeku i Rijeci. Svi su ono što smo im naložili shvatili ozbiljno”, rekao je ministar.

Istaknuo je da epidemiološka situacija u Europi nije dobra jer zemlje bilježe porast oboljelih i umrlih. Za Hrvatsku je bitno, ističe Beroš, da je svih 24 testiranja na istoku zemlje negativno, što znači da epidemiološka struka odradila sjajan posao. Napravljeno je 1205 testiranja. 

(Hina)

Facebook Comments