22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koronavirus.hr: Osijek sada ima 29 zaraženih osoba!

1 min read
Ujedno, kako je jutros rekao Nacionalni stožer, u Osijeku su tri osobe na respiratoru.
osijek-670009_1280

Koronavirus.hr – Vladina mrežna stranica s podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, namijenjena praćenju situacije pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, na grafičkoj ilustraciji je jutros Osječko-baranjskoj županiji pribrojila novooboljele osobe od koronavirusa, kojih je sada ukupno 29.

Ujedno, kako je jutros rekao Nacionalni stožer, u Osijeku su tri osobe na respiratoru.

— — — — —

U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutno ukupno 481, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ako kompariramo povećanje od jučer ujutro, i dalje držimo situaciju pod kontrolom. Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od iznimne važnosti”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja što ukazuje da su pokrenuti kapaciteti u funkciji i da se povećava broj testiranja. 

Na respiratoru je 14 bolesnika – osam u Zagrebu, tri u Osijeku te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Beroš je istaknuo da je od ukupnog broja bolesnika njih tri posto na respiratoru, što je zadovoljavajuće jer su projekcije govorile da će se raditi o pet posto bolesnika.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija) & Koronavirus.hr (screenshot)

Facebook Comments