22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Kako izgleda ulaz vozača i putnika u GPP-ov autobus

1 min read
A u nekoliko ustupljenih fotografija pokazujemo Vam kako izgledaju vozač i putnici, odnosno njihov ulazak u autobus, kao i sva druga obilježja upozorenja...

Osječki GPP je sukladno mjerama i preporukama Civilne zaštite uveo izvanredni prijevoz za putnike izvjesnih zanimanja, a koji svakoga dana putuju na posao. Taj se prijevoz odvija po izvanrednom voznom redu, a u redovno dezinficiranim autobusima postoje ‘pravila igre’.

Da bi se uopće mogao uspostaviti izvanredni prijevoz, GPP je morao osigurati određene uvjete, kao što su stalna sveobuhvatna dezinfekcija vozila koja izlaze na promet, dodatna dezinfekcija od strane zaposlenika GPP-a tijekom dnevnog prometovanja, te osiguranje vozača od širenja zaraze na način da se ukinula svaka prodaja karata kod vozača – stoji na mrežnim stranicama GPP-a.

Također, strogo je zabranjen ulaz u vozila javnog gradskog prijevoza svim kategorijama putnika koje ne koriste opće, tzv. radničke kartice, odnosno svim korisnicima koji ne posjeduju POTVRDU koju im je izdao poslodavac, a odnosi se na radnu obvezu.

Sukladno navedenom, pri ulasku u vozilo korisnicima su vidno istaknute sljedeće upute: 1. obvezna dezinfekcija ruku na dozatoru kod ulaznih vrata, 2. obvezna prijava valjanom karticom, 3. korisnik mora posjedovati PROPUSNICU koju mu je izdao poslodavac sukladno uputama Stožera civilne zaštite – zaključuje GPP.

A u nekoliko ustupljenih fotografija pokazujemo Vam kako izgledaju vozač i putnici, odnosno njihov ulazak u autobus, kao i sva druga obilježja upozorenja…

Foto: GPP

Inače, kako smo već naveli, autobusi se redovito dezinficiraju…

Facebook Comments