22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nacionalni stožer: COVID-19 u Hrvatskoj ima 790 osoba! Krivulja je linearna!

1 min read
Vrlo rano smo uveli mjere u Hrvatskoj. I u stožeru i sustavu javnog zdravstva nas danas veseli što imamo i dalje linearnu krivulju - veli Beroš.

Nacionalni stožer Civilne zaštite danas je u 14 izvjestio kako je u Hrvatskoj u ovom trenutku od koronavirusa (COVID-19) oboljelo 790 pacijenata, što je povećanje od 77 osoba u odnosu na prethodni dan.

– U proteklom 25-satnom periodu imamo novih 77 bolesnika s potvrđenom dijagnozom oboljenja od koronavirusa, što nas dovodi do ukupne brojke od 790. Preminulih je i dalje 6 osoba, na respiratoru je 27 pacijenata, dakle 1 više u odnosu na jučer, a oporavljenih imam 64 osobe – izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš, nastavljajući…

– Vrlo rano smo uveli mjere u Hrvatskoj. I u stožeru i sustavu javnog zdravstva nas danas veseli što imamo i dalje linearnu krivulju. Narod u velikoj većini poštuje mjere, a apeliram da tako i nastave. Bude li tako, i dalje ćemo imati ovakve ohrabrujuće rezultate – zaključio je Beroš.

Iz ZZJZ-a je Capak pojasnio svoju raniju procjenu o postupnom ukidanju mjera s početkom lipnja, a kao procjenu koja je rezultat dijaloga između njega i kolega i može biti jako pogrešna, budući da umnogome ovisi o načinu na koji će nacija poštovati mjere. Pojednostavljeno, nema jamstva da će lipanj biti ‘vrijeme radnje’, već to može biti kada situacija dozvoli.

Ukupno je testirano 6.404 uzoraka, a 504 na dnevnoj bazi.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments