15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

COVID-19 OSIJEK UPDATE: Ukupno 46 oboljelih u OBŽ! Pacijenti na respiratoru stabilno!

1 min read
- Na području Osječko-baranjske županije 2 su novooboljele osobe, što sada znači da imamo ukupno 46 oboljelih od početka pandemije - veli Anušić.
stožer ivanović

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske danas je održao redovitu konferenciju za novinstvo, a nakon sastanka svih uključenih službi. Osijek i OBŽ imaju danas svega 2 novooboljele osobe!

– Na području Osječko-baranjske županije 2 su novooboljele osobe, što sada znači da imamo ukupno 46 oboljelih od početka pandemije. Od tih osoba 42 su u evidenciji KBC Osijek i 4 u OB Našice. U KBC Osijek je trenutno hospitalizirano 14 osoba, od kojih su 4 na respiratoru. U Našicama je hospitalizirana 1 osoba, a 3 su izolaciji – kazao je župan Osječko-baranjski Ivan Anušić, nastavljajući…

– Smanjuje se broj novooboljelih, što je jako važno za napomenuti, a to je rezultat mjera – nizao je Anušić, dodajući kako danas u Domove zdravlja i bolnice u OBŽ stiže zaštitna oprema.

Velika novost danas su propusnice za sve one koji imaju vrtove, vinograde, voćnjake…, a na području naše županije, no u drugom mjestu od mjera prebivališta. Moći će ih dobiti po jedan član obitelji, a izdaju ih nadležni stožeri grada ili općine.

Policija PU OBŽ ima 1 zaraženog djelatnika. I 11 u izolaciji.

– Imamo 119 djelatnika u samoizolaciji, ali i dalje niti jedan naš djelatnik nije pozitivan na koronavirus. A na području županije je 709 osoba pod mjerom samoizolacije. Nadalje, pacijenti koji su na respiratoru u OBŽ su stabilno i van životne opasnosti. Vjerujemo u njihov brz oporavak – kazao je ravnatelj osječke bolnice Željko Zubčić.

Foto: OBŽ (Arhiva)

Facebook Comments