21. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 7 novooboljelih u OBŽ, ukupno 81! Svi novi su iz samoizolacije!

2 min read
Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i danas je redovno izvjestio Osječane i Slavonce o stanju županije (COVID-19).
osijek koronavirus

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i danas je redovno izvjestio Osječane i Slavonce o stanju županije (COVID-19). Ovog jutra OBŽ bilježi ukupno 81 zaraženu osobu. To je povećanje za 7 novooboljelih, ali je dobra informacija kako su svi oni bili do sada u samoizolaciji.

Župan Ivan Anušić, ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić i načelnik PU OBŽ Ladislav Bece danas su ispred Stožera ‘delegirani’ progovoriti o aktualnostima.

– Danas imamo još 90 je testiranih i 7 novooboljelih osoba u OBŽ. Svih 7 je bio u samoizolaciji. Rast je linearan. Znači, epidemiološka služba je radila svoj posao. Od ukupno 81 zaražene osobe, 30 u bolnici, 6 osoba na respiratoru. Inače, 528 osoba u OBŽ je u samoizolaciji i svi se testiraju – kazao je župan Ivan Anušić.

– Kao što je župan kazao, trenutačno imamo 30 osoba u bolnici i 6 na raspiratoru. Možda ćemo imati i sedmu osobu za respirator, jer kod jedne je osobe zamjećeno pogoršanje. Kapacitet testiranja naš raste, preuzimamo uzorke iz 9 slavonskih bolnica – kazao je i ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić, dodajući kako je jučerašnja fotografija reda ispred bolnice zapravo ulazak djelatnika bolnice.

– Imali smo 7 dojava o kršenju samoizolacije, a samo jedna osoba je zaista prekršila samoizolaciju. Propusnice smo kontrolirali na 60 punktova, točno 5.750 osoba, a od kojih 10 osoba nije imalo propusnicu – izvjestio je Ladislav Bece, dodajući kako sve druge osobe, koje su kontrolirali u samoizolaciji, nisu napuštale dom.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments