28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija: U Čepinu služena misa! Evidentirano 30-ak osoba!

2 min read
Na području policijske postaje Čepin primljena je dojava da se u jednoj od crkava na Cvjetnicu služi misa, a policija je evidentirala 30-ak osoba koje su bile na misi...
crkva klupe

Osječko-baranjska policija za vikend je zabilježila nekoliko kršenja mjera Stožera Civilne zaštite, među kojima je služenje mise u crkvi u Čepinu, u blizini Osijeka, izvijestila je policija u ponedjeljak, uz raniju i vijest o otkrivanju ‘nogometne utakmice’ dronom u Osijeku, na Jugu II, koju možete pročitati OVDJE.

Na području policijske postaje Čepin primljena je dojava da se u jednoj od crkava na Cvjetnicu služi misa, a policija je evidentirala 30-ak osoba koje su bile na misi, priopćila je osječko-baranjska Policijska uprava.
Kako su priopćili, o tom su kršenju propisanih mjera obavijestili Državni inspektorat, koji će provesti odgovarajući postupak.

Policija ističe da je bespilotna letjelica u nedjelju popodne u osječkom naselju Jug 2 uočila skupinu mladića koji su na malonogometnom igralištu igrali nogomet. Brzom intervencijom postrojbe interventne policije mladići su evidentirani i udaljeni s igrališta, a i o tom je obaviješten Državni inspektorat. 

Osječko-baranjska policija zahvalila je svim građanima koji su prošlog vikenda ostali u svojim domovima i poštovali upute Stožera Civilne zaštite, te je ocijenila da je “velika većina  građana ozbiljno shvatila opasnost koja prijeti širenjem koronavirusa”.

Upozorila je kako ima i onih koji su prekršili mjere Stožera Civilne zaštite te da policija, u suradnji Civilnom zaštitom Osječko-baranjske županije, provodi nadzor svih javnih površina snimanjem iz zraka pomoću bespilotnih letjelica.

Građanima je poručila da je, unatoč lijepom vremenu, “sada ipak važnije da svi slušamo upute stručnjaka jer ćemo samo tako spriječiti širenje koronavirusa, sačuvati zdravlje ljudi i što prije izaći iz ove izvanredne situacije”.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments