28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HDZ Osijek će podržati gospodarske mjere Grada na Vijeću!

2 min read
...iskreno se nadamo da će svi plaćeni gradski političari - članovi nadzornih odbora, upravnih vijeća, savjetnici gradonačelnika, vijećnici u Gradskom vijeću slijediti primjer vijećnika osječkog HDZ-a i donirati svoje naknade u naredna tri mjeseca za nabavku medicinske opreme...

Osječki HDZ je jučer priopćenjem, kojeg potpisuje Ivan Radić, najavio podržati gospodarske mjere Grada Osijeka na Gradskom vijeću, ali i pozvao sve vijećnike na doniranje svojih naknada…

PRIOPĆENJE U CIJELOSTI

S obzirom na to da je naredna sjednica Gradskog vijeća iz dobro nam poznatih razloga organizirana elektroničkim putem, javno izražavamo svoje stavove po pitanju previđenih točaka odnosno tema dnevnoga reda koje su od iznimnog interesa naših sugrađana.

Prije svega želimo još jednom pozvati na zajedništvo svih političkih opcija koje djeluju u našem Gradu.  Ovo je vrijeme u kojem smo dužni pokazati solidarnost s građanima. Slijedom toga iskreno se nadamo da će svi plaćeni gradski političari – članovi nadzornih odbora, upravnih vijeća, savjetnici gradonačelnika, vijećnici u Gradskom vijeću slijediti primjer vijećnika osječkog HDZ-a i donirati svoje naknade u naredna tri mjeseca za nabavku medicinske opreme ili za pomoć malim i mikro poduzetnicima i socijalno ugroženim građanima. Vijećnici osječkog HDZ-a su to napravili još na početku krize, no ovakav potez je nulti korak, ako želimo pokazati građanima da smo u ovoj priči svi zajedno.

Vlada Republike Hrvatske donijela je dva seta mjera kako bi pomogla poduzetnicima i  građanima da se lakše nose s ekonomskim posljedicama za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Država je prepoznala važnost intervencije i mjere su izdašne, pogođene i prihvaćene od strane struke, poduzetnika i građana. Od Grada Osijeka očekujemo da te mjere nadopuni, osnaži i time postigne sinergijski učinak na osječko gospodarstvo.

Baš zbog potrebe za brzim djelovanjem i jedinstvom mi ćemo podržati predložene gospodarske mjere gradske uprave, al ujedno očekujemo od Gradonačelnika i njegovih zamjenika da najkasnije do kraja sljedećeg tjedna pred Gradsko vijeće dođu s ozbiljnim rebalansom proračuna i mjerama kojima ćemo dodatno pomoći poduzetnicima. Spremni smo sudjelovati u njihovoj izradi. Tu prvenstveno tražimo da se Grad odrekne naplate prireza i svih parafiskalnih nameta. Ovo je trenutak kada bi gradski čelnici trebali imati dovoljno sluha i prihvatiti sve ono što je dobro za naš Grad bez obzira na politički predznak onih koji to predlažu.

Foto: HDZ (Arhiva)

Facebook Comments