14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 2 novozaražena, još 3 ozdravljena! Tržnice počinju s radom sutra!

2 min read
Osijek i Osječko-baranjska županija od danas imaju...
osijek koronavirus 7

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije točno u 11 sati iznio je nove podatke i brojke borbe s pandemijom koronavirusa (COVID-19). Osijek i Osječko-baranjska županija od danas imaju 96 zaraženih, samo 2 nove, ali i 3 ozdravljena pacijenta.

Karlo Kožul, epidemiolog ZZJZ-a OBŽ, načelnik PU OBŽ Ladislav Bece, načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanovć i župan Ivan Anušić stali su pred mikrofone i kamere.

– Testirali smo jučer u Osječko-baranjskoj županiji 118 osoba ukupno i imamo 2 pozitivna uzorka, 3 osobe su izliječene. U ovom trenutku 30 osoba leži u KBC Osijek, a od kojih su 4 u težem stanju, na respiratoru, ali stabilno. U samoizolaciji je 421 osoba – Strogo, dakle, držimo epidemiju pod nadzorom – kazao je Karlo Kožul.

– Prije 10-tak dana od našeg Stožera je stigao Nacionalnom prijedlog otvaranja ‘zelenih tržnica’. Jučer smo dali 24, odnosno 48 sati za pripremu otvaranja po traženim uvjetima i sve su spremne. Otvara se sutra 7 tržnica u našoj županiji, tek u Donjem Miholjcu dan kasnije. Ovo je obavijest svima koji su prodavali na tržnicama da se pripreme i jave oko operativnog dijela tržnicama i krenu s prodajom. Nema smisla da trgovine prodaju uvoznu robu, a naša stoji – kazao je župan Ivan Anušić.

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je sedam dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirala četiri kršenja mjera samoizolacije građana koje su odredili sanitarni inspektori. Policija je tijekom protekla 24 sata na području osječko-baranjske županije obavila 17 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdili da je bilo jedno kršenje mjera. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat te će neodgovorni građani biti novčano kažnjeni – javljaju iz PU OBŽ, a potvrđuje i Ladislav Bece.

Na kraju je Ivanović govorio o izdavanju e-propusnica. Stožer OBŽ je kazao Stožerima gradova i općina da za obradu polja izdaju propusnica koliko je potrebno, a ne samo jdnu po obitelji, jer je sasvim jasno da polje ne može obraditi jedna osoba iz obitelji.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments