27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Internetskom prevarom ostao bez 75.000 eura! Tražio kredit, uplatio ‘polog’!?

1 min read
Za dogovoreni novčani iznos kredita, putem internet bankarstava uplatio je na račun nepoznate osobe iznos od oko 75.000 eura.
muškarac euro telefon prevara

U periodu od 20. rujna 2018. godine do 19. ožujka 2019. godine, 52-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo „Prijevara“ – javlja danas policija Osječko-baranjske županije.

Putem interneta 52-godišnjak stupio je u kontakt s nepoznatom osobom u svrhu ishođenja kredita od 150.000 eura. Za dogovoreni novčani iznos kredita, putem internet bankarstava uplatio je na račun nepoznate osobe iznos od oko 75.000 eura. Oštećenom do današnjeg dana nije odobren kredit, niti je primio povrat novca. Osobe s kojima je komunicirao putem interneta prekinule su svaku komunikaciju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

U više navrata zaprimili smo dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate  neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjerite oglašivača i sadržaj oglasa. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati OVDJE – zaključuje PU OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments