14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad: Obnova ugovora s Hrvatskom poštom, FINA-om, Tiskom, PBZ-om i Konzumom trenutno nije opcija

2 min read
Za ovu uslugu Grad Osijek u 2019. godini izdvojio je 3.329.072,90 kuna - javlja Grad Osijek priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti...

Od 1. travnja prestao je važiti ugovor između Grada Osijeka i Hrvatske pošte, FINA-e, Tiska, Privredne banke Zagreb i Konzuma kojim je Grad Osijek financirao iznos provizije pri naplati računa na njihovim naplatnim mjestima. Za ovu uslugu Grad Osijek u 2019. godini izdvojio je 3.329.072,90 kuna – javlja Grad Osijek priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE

Novonastala situacija i mjere koje grad Osijek donosi glede pomoći najugroženijim gospodarskim subjektima, a posredno i ostalim građanima grada Osijeka, dovela je do situacije u kojoj obnavljanje Ugovora pod istim uvjetima s Hrvatskom poštom FINA-om, Tiskom, PBZ-om i Konzumom trenutno nije opcija. 

Sva gradska poduzeća (Unikom, Vodovod, Ukop, Zavod za stanovanje) te Zavod za urbanizam (kod kojega se uplaćuje račun za komunalnu naknadu na osnovu suglasnosti Grada za izravno terećenje), imaju naplatna mjesta na kojima se njihovi računi i dalje mogu platiti osobno i bez provizije.

I dalje postoji mogućnost ugovaranja SEPA izravnog terećenja kod primatelja plaćanja jer tu naknadu Grad nastavlja financirati. Putem izravnog terećenja račun se automatski plaća na datum dospijeća, odnosno nema potrebe za plaćanje računa izlaziti iz kuće. Ukoliko se građani odluče na ovu mogućnost važno je napomenuti da moraju dati pisanu suglasnost izdavatelju računa u njegovom sjedištu.

Napominjemo da na odluku o smanjenju ili ukidanju plaćanja provizije na račune za plin, HRT pretplatu, usluge teleoperatera, odnosno račune svih drugih tvrtki u državnom, odnosno privatnom vlasništvu kao Gradska uprava na žalost ne možemo utjecati.

Na inicijativu Grada Osijeka, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek organizirat će, sukladno mogućnostima, uslugu plaćanja računa za režije i to isključivo za osobe starije od 65 godina, osobe s invaliditetom i osobe slabijeg imuniteta (kronične bolesnike), koji žive sami i nemaju pomoć obitelji ili neke druge osobe. SOS telefon 031/494-062 na koji se građani u potrebi za ovu uslugu mogu javiti biti će u funkciji od ponedjeljka do petka od 8.00 do 14.00 sati. Prijave za uslugu plaćanja računa bit će moguće od utorka, 14. travnja 2020. godine.

Pozdravljamo ovu akciju gradskog Crvenog križa, i ujedno apeliramo na starije i sugrađane koji pripadaju rizičnim skupinama, a imaju zamoliti nekoga od obitelji, prijatelja ili susjeda da obavi plaćanje računa, neka to učine na najsigurniji način – internet bankarstvom.

Facebook Comments