28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 5 novooboljelih! Ljiljana Perić pozitivna!

2 min read
Doktorica Perić se evidentno zarazila u kontaktu s pacijentima oboljelima od koronavirusa. Želimo joj što je brži mogući oporavak.

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je danas 51. sjednicu i redovitu konferenciju za novinstvo! Osijek i OBŽ imaju 5 novooboljelih od koronavirusa (COVID-19). Jedna od njih je i predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek Ljiljana Perić.

– Ukupno je testirano 118 uzoraka i imamo 5 pozitivnih nalaza, 4 u Osijeku i 1 u Belom Manastiru. Sve novooboljele osobe su bile u samoizolaciji – izvijestio je načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović, nastavljajući…

– Hospitalizirane su 34 osobe, 33 u KBC Osijek i 1 u Našicama. Na respiratoru je 5 osoba U samoizolaciji je 366 osoba. Osječko-baranjska županija u ovom trenutku ima 101 osobu oboljelu od koronavirusa – nizao je Ivanović, zaključujući…

– Imamo i prvu liječnicu oboljelu od koronavirusa. To je naša Ljiljana Perić.

Riječ je o liječnici i predstojnici Klinike za infektologiju KBC Osijek, a koje zbog samoizolacije nije bilo na konferencijama za novinstvo već neko vrijeme. Tetirana je 3 puta u 7 dana, a posljednji nalaz je bio pozitivan.

Doktorica Perić se evidentno zarazila u kontaktu s pacijentima oboljelima od koronavirusa. Želimo joj što je brži mogući oporavak.

– Ova utakmica još nije gotova – rekao je Ivanović.

Među oporavljenima su i 4 nove osobe!

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je četiri dojave građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirala dva kršenja mjera samoizolacije građana koje su odredili sanitarni inspektori. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije obavila 48 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdili da su svi provjereni građani poštivali mjere. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat te će neodgovorni građani biti novčano kažnjeni – javlja i PU OBŽ.

Foto: Alan Srčnik (OsijekExpress.com)

Facebook Comments