29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer OBŽ: Povratnike za Uskrs u Hrvatsku, MUP će pojačano kontrolirati

1 min read
Štoviše, kao što policija sve osobe s izrečenom mjerom samoizolacije ionako 'random' kontrolira i provjerava jesu li u kući na odgovarajućoj adresi, ove će osobe biti pod pojačanom prismotrom.

Brojni naši ‘gastarbajteri’ za Uskrs danas, sutra… stizati će u Hrvatsku, u posjet rodbini. No, ta tradicija neće imati raniju ‘čaroliju’ s odveć uživanja za par dana blagdana, već se, sukladno aktualnoj situaciji borbe protiv pandemije koronavirusa, pretvara u – samoizolaciju.

Štoviše, kao što policija sve osobe s izrečenom mjerom samoizolacije ionako ‘random’ kontrolira i provjerava jesu li u kući na odgovarajućoj adresi, ove će osobe biti pod pojačanom prismotrom.

Najavio je to i načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i dožupan Goran Ivanović.

– Posebno pozivam sve povratnike koji će doći u Hrvatsku za uskršnje blagdane da se pridržavaju uputa koje su im rečene kada su ulazili u Republiku Hrvatsku. Svi oni su evidentirani kao osobe koje moraju biti u samoizolaciji 14 dana, i sve će ih djelatnici MUP-a pojačano kontrolirati da li se pridržavaju propisanih mjera – naglasio je Ivanović.

Razumije se, nemaju ni propusnice…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments