19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Donacija mađarske vlade osječkom KBC-u

2 min read
Donacija, među ostalim, sadržava deset tisuća zaštitnih maski, deset tisuća rukavica, tisuću testova na koronavirus, po tisuću zaštitnih odjela i kapa, 500 zaštitnih naočala i 500 plastičnih vizira, tisuću komada zaštitne obuće i tekućinu za dezinfekciju.

Donacija medicinske i zaštitne opreme te potrošnog materijala, koju je poslala mađarska vlada, dopremljena je u petak poslijepodne u osječki Klinički bolnički centar (KBC).

Donacija, među ostalim, sadržava deset tisuća zaštitnih maski, deset tisuća rukavica, tisuću testova na koronavirus, po tisuću zaštitnih odjela i kapa, 500 zaštitnih naočala i 500 plastičnih vizira, tisuću komada zaštitne obuće i tekućinu za dezinfekciju.

Saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics izjavio je novinarima kako se, nakon kontakta sa zamjenikom ravnatelja KBC-a Vlatkom Kopićem, obratio uredu mađarskog premijera Viktora Orbana i mađarskome Ministarstvu vanjskih poslova, koji su “vrlo brzo odgovorili da su voljni pomoći i da imaju što poslati”.

Ocijenio je kako je ta donacija “još jedan dokaz velikog prijateljstva dvaju naroda” te je zahvalio mađarskoj vladi na “nevjerovatnoj nesebičnosti u ovako teškim trenutcima” budući da takvu opremu “trenutačno nitko ne prodaje”.

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić također je zahvalio Republici Mađarskoj na donaciji te saborskim zastupnicima Jankovicsu i Kopiću jer su zajedničkom akcijom uspjeli osigurati vrijednu opremu koju je sada teško nabaviti.

Zamjenik ravnatelja saborski zastupnik Vlatko Kopić zahvalio je mađarskoj vladi “što je pokazala da smo u ovim teškim trenutcima ne samo susjedi, nego i prijatelji”, ističući pritom da će vrijedna oprema dobro doći djelatnicima KBC-a i pacijentima koji se ondje liječe.

U KBC-u ističu kako je vrijednost donacije teško procijeniti, ali donirana oprema sigurno vrijedi višestruko više od tržišnih cijena prije pandemije.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments