3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 1 novoboljela osoba, 14 kontakata u samoizolaciji!

2 min read
- Obavili smo 121 testiranje. Tek je 1 pozitivna osoba na području OBŽ, sada 103 ukupno - veli Ivanović.

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je pred nvinarima utjelovio načelnik Stžera i dožupan Goran Ivanović. Covid-19 ‘pronašao’ je tek 1 osobu u posljednja 24 sata. Osječko-baranjska županija sada ima ukupno 103 oboljele osobe.

– Za nama je 53. sjednica… Evo aktualnosti – uzeo je zrak Goran Ivanović, a onda su krenule ohrabrujuće vijesti…

– Obavili smo 121 testiranje. Tek je 1 pozitivna osoba na području OBŽ, sada 103 ukupno. Broj izliječenih je i dalje 4, broj preminulih osoba 5. Hospitaliziranih je 28 osoba u KBC Osijek i 1 u Našicama. Svega je 14 osoba bilo u užem kontaktu s novooboljelom osobom, a ukupno je 228 osoba u samoizolaciji, što je sjajna vijest budući da smo u jednom trenutku imali i više od 1.000 – kazao je Ivanović.

PROPUSNICE

Do podneva se očekuje kako će sve općine i gradovi potpisati međusobne sporazume, čime bi se stvorile pretpostavke za zahtjev prema Nacionalnom stožeru za odobrenje, a kako bi isti omogućio funkcioniranje i putovanja između manjih općina unutar OBŽ bez propusnica, koje su unutar bivšeg sustava zajednice općina (npr. Đakovština, Valpovština…). No, tu informaciju još pričekajte. Propusnice itekako još važe!

KRŠENJE SAMOIZOLACIJE (4 OSOBE)

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je tri dojave građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirala dva kršenja mjera samoizolacije građana koje je odredio epidemiolog. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije obavila 52 provjere pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdili da se dvije osobe nisu pridržavali izrečenih mjera. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat koji će provesti mjere iz svoje nadležnosti.

OPREZ

Građani su se malo ‘zanijeli’ pa ususret Uskrsu hodaju po gradu i trgovinama kao da je sve O.K. Oprez je neophodan, jer još nije gotovo!

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments