15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Dvoje novooboljelih, dvoje oporavljenih!

1 min read
Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvjestio je danas na redovitoj konferenciji za novinstvo o stanju u županiji i borbi s pandemijom Covid-19, koronavirusom.

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvjestio je danas na redovitoj konferenciji za novinstvo o stanju u županiji i borbi s pandemijom Covid-19, koronavirusom. Dvije su novooboljele osobe u OBŽ.

Načelnik Stožera Civilne zaštite i dožupan Goran Ivanović jedini se danas uprizorio pred novinarima, a sukladno praksi socijalnog distanciranja.

– Dvije su osobe novooboljele u našoj županiji, jedna u Osijeku i jedna u Čepinu. Sada je ukupan broj zaraženih 105. Oporavljenih je još dvije, sada ukupno 13. U KBC-u Osijek liječi se 27 osoba, jedna u Našicama, a 3 su osobe na respiratoru- kazao je Ivanović, dodajući…

– U samoizolaciji je sada 198 osoba, 11 manje no jučer. Jedna od ovih zaraženih osoba je medicinska sestra iz Osijeka. I medicinskih djelatnika je sada zaraženo 4, a 21 je u samoizolaciji – nizao je Ivanović.

Policija je jučer pronašla jednu osobu koja je kršila mjeru samoizolacije, a bez propusnice se vozilo 5-oro.

‘Ujedinjavanje’ jedinica lokalne samouprave, a kako bi se gdjegod unutar županije mogle dokinuti e-propusnice, prvo mora odobriti predstavničko tijelo svake od općina i gradova, a onda epidemiolozi, poslije čega će se Nacionalni stožer složiti. Ivanović veli, nije problem, ali će uzeti koji dan vremena.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments