15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Samo 1 novi pacijent! Dozvoljava se uskoro lov i ribolov!

1 min read
Od danas, u nekom trenutku, kada bude javljeno, dozvoliti će se lov i ribolov, ali pojedinačni. Također, uskoro bi i pekarnice mogle raditi od 6 sati ujutro, a danas za Zagreb Nacionalnom stožeru odlazi sporazum općina OBŽ o udruživanju, a poradi dokidanja e-propusnica između 'zajednice općina'. I ta se odluka iz Zagreba uskoro očekuje.
osijek_iz_zraka-1-1 koronavirus

Goran Ivanović, dožupan i načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije donio je danas solidne vijesti obrane od koronavirusa (COVID-19) u OBŽ. Solidne stoga što je imamo jednu novu pozitivnu osobu, ali samo jednu! Kreće i umjerena modifikacija mjera za Slavoniju…

– Načinili smo 131 test u posljednja 24 sata i samo je 1 novooboljeli pacijent, samo 1 pozitivan. Oboljela osoba je s općine Čepin. Sada je ukupno u OBŽ 108 oboljelih osoba. Ali, imamo i 2 izliječena pacijenta, 1 u KBC Osijek i 1 u Našicama – iznio je Ivanović, nastavljajući…

I dalje je 26 osoba u bolnici, 25 u KBC Osijek i 1 u Našicama. I dalje su 3 osobe na respiratoru. Medicinskih djelatnika je oboljelo 4-oro. U samoizolaciji je danas 218 osoba, a povećanje je rezultat povratnika u Hrvatsku – zaključio je Ivanović.

Nadalje, dobre vijesti dolaze za lovce i ribolovce… Od danas, u nekom trenutku, kada bude javljeno, dozvoliti će se lov i ribolov, ali pojedinačni. Također, uskoro bi i pekarnice mogle raditi od 6 sati ujutro, a danas za Zagreb Nacionalnom stožeru odlazi sporazum općina OBŽ o udruživanju, a poradi dokidanja e-propusnica između ‘zajednice općina’. I ta se odluka iz Zagreba uskoro očekuje.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments