24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Seke Pintarić: Duet! “Snimile smo se nekoliko puta. Tonka se rasplakala na svima. Na ovoj najmanje”

2 min read
- Snimile smo se nekoliko puta da imamo mogućnost izbora. Tonka se rasplakala na svima. Na ovoj je najmanje. Uživajte... - zaključila je uz 'hrpicu smajlija' Danijela Pintarić.
danijela i tonka pintarić

Danijela i Antonija Pintarić, sestre sjajnih glasova, jedna glazbenica, a druga glumica, snimile su ‘karantenski duet’ i objavile na Facebook-u, a na zadovoljstvo svih koji uživaju u energičnim ženskim vokalima i filigranski odabranoj glazbi.

Antonija Pintarić je gumica osječkog HNK-a, ali i dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina i to u kategoriji – Opereta/Mjuzikl … Završila je preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, kao diplomski rad iz glume izvela samostalni rad: “Postoji samo danas“, monodrama-mjuzikl pod vodstvom prof. Željka Vukmirice. Nakon toga, od 10. do 12. mjeseca 2008. god. igrala u sapunici Nove TV „Zakon ljubavi“ ulogu ministrove kćeri Lorene Jandrić.
Igrala ulogu Polly Peachum u predstavi “Opera za tri groša” B.Brechta u HNK u Osijeku 2010. A 2011.godine dobila ulogu Rusty u mjuziklu „Footloose“ koji se izvodio u kinu SC u Zagrebu u BGLAD produkciji, u režiji Igora Barberića – piše i HNK Osijek o njoj.

Sestra Danijela Pintarić je hrvatska sopranistica, violinistica i kazališna umjetnica. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je 2001. godine violinu u klasi Marije Ćepulić, te solo pjevanje 2003. godine u klasi Lidije Horvat-Dunjko. Tijekom školovanja redovito je nagrađivana na regionalnim i državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe u kategorijama violine, solo pjevanja i neklasičnih komornih sastava. U Zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija debitirala je 2003. ulogom Sheile u mjuziklu “Kosa”, a od siječnja 2006. godine u stalnom je angažmanu Gradskog Kazališta Komedija, na mjestu opernog pjevača – solista. Uz stalne angažmane u kazalištu, redovito održava koncerte diljem Hrvatske i Europe, te u SAD-u i Japanu izvodeći vrlo raznolik i bogat repertoar s područja opere, operete, mjuzikla i filmske glazbe, kombinirajući različite stilove i pjevačke tehnike. Solistički je nastupala sa Zagrebačkom filharmonijom, Sarajevskom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Big bandom HRT-a, Revijskim i Tamburaškim orkestrom HRT-a, te Orkestrom Opere HNK u Osijeku – piše o njoj na Wikipediji.

– Često me pitate za seku i da kad ćemo nešto skupa otpjevati, a gdje ćeš bolje prilike od karantene? – počela je Danijela Pintarić.

– I tako smo Tonka Pintarić i ja iskoristile uskršnje popodne i snimile jedan od nama omiljenih ženskih dueta – “For good” iz mjuzikla Wicked – napisala je još Danijela, otkrivajući zanimljiv detalj… 🙂

– Snimile smo se nekoliko puta da imamo mogućnost izbora. Tonka se rasplakala na svima. Na ovoj je najmanje. Uživajte… – zaključila je uz ‘hrpicu smajlija’ Danijela Pintarić.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments