17. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Preminula osoba ’73. godište! Nema novooboljelih!

2 min read
- Preminula je osoba 1974. godište - dodao je Ivanović, izražavajući sućut obitelji preminule osobe.
osijek koronavirus

Načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske i dožupan Goran Ivanović danas je iznio podatak kako u Osijeku i OBŽ od jutros nema novooboljelih, no jedna je osoba preminula od koronavirusa (COVID-19).

– Testirano je u posljednja 24 sata 90 uzoraka i nemamo niti jedan pozitivan nalaz, odnosno zaraženu osobu. Dakle, u županiji je ukupno 108 oboljelih! Jedna je osoba novoizliječena, i to u Našicama, i ondje više nema hospitaliziranih osoba. Ali, 24 osobe su hospitalizirane u Osijeku, uz dvije osobe na respiratoru – kazao je Goran Ivanović.

Preminula je osoba 1973. godište., makar je prethodno bilo greškom rečeno ’74., a koja je bolovala od dijabetesa i visokog tlaka.

makar je prethodno bilo greškom rečeno ’74., a koja je bolovala od dijabetesa i visokog tlaka.

DOKIDANJE E-PROPUSNICA

Bivša ‘Zajednica općina’ dobiva uskoro smisao. Potpisane sporazume su gradovi i općine, pojedini dakako, a nakon što su ih izglasala zastupnička tijela, predali Županiji, a onda ona Nacionalnom stožeru Civilne zaštite, čime će se dokinuti e-propusnice za prometovanje između pojedinih općina, odnosno bivših ‘Zajednica općina’. Sporazume su predali Osijek i susjedne općine, općine Valpovštine i općine Baranje, a čekaju se još općine Našica i Donjeg Miholjca.

GRAĐANI POŠTIVALI MJERE SAMOIZOLACIJE 

Tijekom protekla 24 sata Policijska uprava osječko-baranjska nije bilo dojava  građana o kršenju mjera samoizolacije. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije obavila 61 provjeru pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenja.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments