22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Još jedna smrt od koronavirusa u Osijeku! Nema novooboljelih!

2 min read
osijek korona 6 covid-19

Nakon dvostrukih negativnih testova još šest osoba s područja Osječko-baranjske županije izliječeno je od oboljenja koronavirusom (COVID-19). Tako je broj izliječenih povećan na 26 osoba, s tim da su 23 osobe bile pod medicinskom skrbi Kliničkog bolničkog centra Osijek, a tri Opće županijske bolnice Našice. Na žalost,jučer je preminula žena iz Osijeka, u dobi od 88 godina, koja je bila u Klinici za infektologiju, a više godina je imalateška kronična oboljenja. U ime Županijskog stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Goran Ivanović izražava sućut obitelji preminule.

Povodom brojnih upita o mogućnosti kretanja građana bez e-propusnica unutar cijele Osječko-baranjske županije, na danas održanoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite potvrđeno je da je Nacionalnom stožeru upućen dopis s takvim prijedlogom, no slobodno kretanje bit će moguće tek po očitovanju Nacionalnog stožera, koje se očekuje vrlo brzo. Do navedenog očitovanja i odluke Nacionalnog stožera na snazi su dosadašnje mjere.

Prema novim podacima za Osječko-baranjsku županiju, uz povećanje broja izliječenih osoba, jučer je zabilježeno još nekoliko dobrih vijesti. Prije svega, od ukupno 65 testiranih uzoraka niti jedan nije bio pozitivan na COVID-19, pa ukupan broj pozitivnih nalaza ostaje 109. U KBC-u Osijek je trenutno hospitalizirano 19 osoba, odnosno pet manje nego dan ranije. Nadalje, u samoizolaciji je 148 osoba (20 manje nego jučer), a policija je obavila 35 provjera osoba u samoizolaciji i – svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Na 8 stalnih i 45 povremenih punktova policija je provjeravala propusnice kod 3.468 osoba, od kojih osam nisu imale valjani dokument.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Tekst: Stožer OBŽ

Facebook Comments