29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Dvije osobe skinute s respiratora! Jedan novoboljeli u OBŽ!

2 min read
Župan Ivan Anušić pohvalio je ponašanje stanovnika županije, ali i apelirao da brojke ostanu dobre, kroz nastavak pridržavanja mjera, da ne bi došlo do postrožavanja istih ili čak uvođenja snažnijih, primjerice karantena dijelova grada i slično...
bolnica

Osječko-baranjska županija od danas ima još jednu novooboljelu osobu od koronavirusa i sada ih je ukupno 110. Pa ipak, dolaze i dobre vijesti – gdje je dvoje osoba skinuto s respiratora i dišu samostalno, a i jedna je osoba još izliječena – rečeno je na konferenciji za novinstvo Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

– Testirano je 95 uzoraka, 78 za OBŽ i 1 je pozitivan nalaz. Riječ je o medicinskom djelatniku, a koji je bio u samoizolaciji. Još je jedna osoba izliječena, sada 27 ukupno. U bolnici u Osijeku je 18 bolesnika, ali 2 pacijenta skinuta su s respiratora, počeli su samostalno disati. U samoizolaciji je 135 osoba – kazao je Goran Ivanović, načelnik Stožera.

Župan Ivan Anušić pohvalio je ponašanje stanovnika županije, ali i apelirao da brojke ostanu dobre, kroz nastavak pridržavanja mjera, da ne bi došlo do postrožavanja istih ili čak uvođenja snažnijih, primjerice karantena dijelova grada i slično…

E-PROPUSNICE UKINUTE NA PODRUČJU OBŽ

Osječko-baranjski županijski Stožer Civilne zaštite sinoć je priopćio da se stanovnici županije mogu od ponedjeljka kretati bez e-Propusnica unutar cijele županije. Na temelju prijedloga županijskog Stožera civilne zaštite u nedjelju je Stožer civilne zaštite RH donio odluku o ukidanju mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Osječko-baranjske županije, navode iz županijskog Stožera CZ. Napominju kako je odluka Nacionalnog stožera CZ sinoć i službeno dostavljena.

BEZ KRŠENJA MJERA SAMOIZOLACIJE

Tijekom vikenda, Policijska uprava osječko-baranjska nije evidentirala niti jednu dojavu građana o kršenju mjera samoizolacije. Policija je tijekom vikenda na području Osječko-baranjske županije obavila 93 provjere pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdili da nije bilo kršenja mjera – javlja Policijska uprava Osječko-baranjska.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments