3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Frizerka Ana Ćurak (La Dutti): Spremni smo za početak rada u novim okolnostima!

2 min read
- Mi se prije svega radujemo početku rada, kada god to bilo. Veselimo se nastaviti raditi. O problemima ćemo poslije. Ili nećemo - uz smijeh zaključuje Ana Ćurak, dodajući kako će rad u salonu biti organiziran u smjenama, da se ne bi dogodilo da zbog eventualne zaraze cijeli salon 'ispadne' iz rada.
ana ćurak

Hrvatska obrtnička komora poslala je preporuke frizerskim salonima u cijeloj zemlji, a koji su ‘u niskom startu’ i čekaju odluku Nacionalnog stožera Civilne zaštite o omogućavanju početka rada. Kada će to biti, još nije poznato, no ulazak i boravak u frizerskim salonima, sve su pretpostavke, stubokom će se izmijeniti.

Od frizerskih salona će se zahtjevati fizičke barijere između dva klijenta, a koliko ih najviše može biti u salonu. Nositi će klijenti rukavice, prethodno biti dezinficiranih ruku i izmjerene temperature, a moći će i ući samo uz prethodnu narudžbu, u strogo dogovorenom terminu. Stignu li s temperaturom, neće moći ući. Onaj tko bude radio na njihovoj kosi, imat će masku, rukavice, vizir… koristiti jednokratne ručnike i jednokratne prekrivače. Svaka će stolica biti dezinficirana prije i poslije klijenta, podovi, radna mjesta… Četke, škare, mašinice, češljevi… sve će se dezinficirati.

– Dobili smo i mi preporuke. I pripremamo se. Zapravo, spremni smo za rad u novim okolnostima, jer neke od mjera smo mi primjenjivali i ranije, kao primjerice jednokratne ručnike i prekrivače, rukavice i slično – počela je poznata osječka frizerka Ana Ćurak, vlasnica jednako poznatog frizerskog salona La Dutti u Osijeku, nastavljajući odgovarati na pitanja o tome kako je priprema izgledala i kako napreduje…

– Pleksiglas smo dali izraditi u Skripti Tisak, dezinfekcijska sredstva su naručena iz Saponije. Nastojimo raditi s našim lokalnim partnerima, da se nekako međusobno ispomognemo u novim uvjetima. A i taj pleksiglas između klijenata i radnih mjesta želimo da izgleda lijepo, u skladu sa salonom. Isto tako nam i viziri dolaze od domaćeg dobavljača – govori Ana Ćurak, a čije će poslovanje svakako ponešto poskupjeti za nove materijale, jednokratna ulaganja…

– Svakako će veći problem biti maksimalan broj klijenata u jednom trenutku. Umanjen nam je kapacitet rada. I to nam smanjuje prihode, a za troškove koji budu rasli, mi ćemo tražiti načina da to naši klijenti ne osjete.

Ilustrativno, jednokratna ulaganja predviđaju toplomjer bez kontakta (cca. 500 kuna) pregrade (??? kuna po komadu), vizire…, a sa svakim klijentom će se trošiti prekrivači, maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju.

– Mi se prije svega radujemo početku rada, kada god to bilo. Veselimo se nastaviti raditi. O problemima ćemo poslije. Ili nećemo – uz smijeh zaključuje Ana Ćurak, dodajući kako će rad u salonu biti organiziran u smjenama, sukladno preporukama, i da se ne bi dogodilo da zbog eventualne zaraze cijeli salon završi u karanteni.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments