19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra se nastavlja naplata parkiranja u Osijeku? Ili ne?

2 min read
Naime, koncesionar Elektromodul je, sukladno kriznom razdoblju borbe s pandemijom, prestao naplaćivati parking u Osijeku na razdoblje od 30 dana, praktički paralelno s uvedenim nacionalnim mjerama. Ali...
parking

Nema u ovom trenutku niti jedne nove informacije o eventualnom produženju razdoblja bez naplate parkiranja u Osijeku, osim apela dogradonačelnika Borisa Piližote prema koncesionaru. Stoga, ne izmijeni li se nešto drastičnije u sljedećim satima, od sutra bi se mogla nastaviti naplata parkiranja u Osijeku.

Naime, koncesionar Elektromodul je, sukladno kriznom razdoblju borbe s pandemijom, prestao naplaćivati parking u Osijeku na razdoblje od 30 dana, praktički paralelno s uvedenim nacionalnim mjerama. Iste su produžene za još 15 dana, do 4. svibnja. No, Elektromodul je za sada bez reakcije kroz priopćenje ili na mrežnim stranicama.

– Poštovani korisnici, obavještavamo Vas da ne radimo do 22. travnja ove godine. Svim našim korisnicima koji imaju povlaštene i komercijalne mjesečne karte za parkiranje, a to su: invalidi, stanari, tvrtke i korisnici komercijalnih karata, karte će biti automatski produžene za 30 dana. Hvala! Uprava Elektromodula d.o.o. – stoji u ‘pop-up’ prozoru stranice Elekromodula, kao i na podstranici parkinga.

Dogradonačelnik je na Facebook-u naveo niz poduzetih mjera Grada, od pomoći gospodarstvu, preko svih produženih mjera zaštite, a na kraju zaključio…

– I zadnja tehnička informacija građanima Osijeka: Stožer civilne zaštite grada Osijeka 20. travnja donio je Odluku o izmjeni odluke o obustavi naplate parkiranja, kojom se predlaže obustava naplate parkiranja na području grada Osijeka do 4. svibnja. Još jednom naglašavam da je ovdje riječ o prijedlogu odnosno preporuci Stožera. U skladu s time, koncesionar prema Ugovoru o koncesiji ima pravo ne uvažiti našu preporuku te započeti s naplatom parkiranja od srijede 22. travnja – piše Boris Piližota.

Foto: Pixabay (ilustracija) & screenshot ‘pop-up’ stranice

Facebook Comments