27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kreću prijave za potpore osječkim poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom

2 min read
5,5 milijuna kuna osigurano je u prvom krugu gospodarskih mjera...
žana gamoš

Uslijed novonastale javnozdravstvene situacije i posljedica koje pandemija bolesti Covid-19 ostavlja na gospodarstvo, oslanjajući se na paket gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, Grad Osijek usmjerio je 5,5 milijuna kuna na Javni poziv za pomoć poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš pozvala je danas sva mikro, mala i srednja trgovačka društva, obrte, slobodna zanimanja i zadruge koje su u cijelosti u privatnome vlasništvu sa sjedištem na području grada Osijeka i čije su prijave na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje pozitivno ocjenjene – da se prijave na Javni poziv Grada Osijeka i ostvare jednokratnu i bespovratnu financijsku pomoć u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku.

– U ovom prvom krugu potpora u proračunu Grada Osijeka osigurali smo 5,5 milijuna kuna. Javni poziv traje do 15. lipnja, stoga već danas možete posjetiti web stranicu Grada Osijeka i pronaći aplikaciju prijave na Javni poziv. Tu smo za vas, u svakome trenutku, vama na pomoći – kazala je osječka dogradonačelnica.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo istaknuo je da je cilj ovih potpora pomoći subjektima malog gospodarstva u zadržavanju likvidnosti i radnih mjesta, te pojasnio kako se Grad naslanja na kriterije koje je Vlada definirala kroz dodjelu Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, a koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

– Korisnici su svi gospodarski subjekti koji zapošljavaju između jednog i 250 zaposlenika u ovome trenutku. Kriteriji koji su se morali zadovoljiti su pad prometa veći od 20 posto; otkazivanje rezervacija, eventa, kongresa, seminara i slično; otkazivanje ugovornih poslova i narudžbi; nemogućnost isporuke gotovih proizvoda ili ugovorenih i plaćenih sirovina, repromaterijala, strojeva, alata i slično, te nemogućnost novih narudžbi sirovina, repromaterijala, alata i strojeva neophodnih za rad  – rekao je Krolo, te dodao da je proces prijave maksimalno pojednostavljen i da poduzetnici dostavljaju samo nužni minimum dokumentacije.

Prijave će se zaprimati isključivo putem e-maila navedenom u Javnom pozivu, a za sve dodatne informacije korisnici potpora mogu se obratiti Poduzetničkom inkubator BIOS na e-mail i telefon koji su također objavljeni u tekstu javnoga poziva.

Tekst i foto: Grad Osijek

Facebook Comments