22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

GPP od ponedjeljka uvodi reducirani, nedjeljni vozni red? Sjedenje ‘cik-cak’! Broj putnika manji…

2 min read
- Vozni red će biti svakako reduciran, više nalik nedjeljnom. A reduciran će biti i broj putnika. Znači, sada će u tramvaj i autobus moći svi, ali manji broj, sukladno preporukama - kazao je Šapina.

U ovom trenutku u osječkom GPP-u u tijeku je sastanak. Od ponedjeljka počinju voziti i tramvaji i autobusi, a za sve putnike, ali i reduciran broj. U nastavku dana novih će informacija biti još, no već sada valja znati kako vožnja tramvajem neće biti ista kao prije.

Od ponedjeljka kreću prva otpuštanja mjera protiv pandemije, odnosno širenja koronavirusa, a sukladno čemu je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije prenio preopruku Nacionalnog. Preporuka uključuje redovno čišćenje i prozračivanje prijevoznog sredstva, fizičke barijere između vozača i putnika, a broj i raspored putnika u sjedalima će biti takav da treba sjediti po jedna osoba u redu, ‘cik-cak’ u odnosu na sljedeći red. Maske su od preporuke. Vozač ju nositi mora, a na nama je slobodni odabir, makar je dobro u zatvorenom prostoru imati ju. Napokon, na ulasku se dezinficiraju ruke.

Direktor osječkog GPP-a Mario Šapina u kratkom telefonskom razgovoru prije sastanka potvrdio je početak vožnje i tramvaja i autobusa.

– Vozni red će biti svakako reduciran, više nalik nedjeljnom. A reduciran će biti i broj putnika. Znači, sada će u tramvaj i autobus moći svi, ali manji broj, sukladno preporukama – kazao je Šapina za OsijekExpress.com.

Vozači će, k tome, češće dezinficirati ruke. I čistit svoje radno mjesto. Prijevozna sredstva će se redovno dezinficirati. Kontrolori u tramvaj i autobus, sukladno preporuci, ulaze s maskom i rukavicama, a iste moraju mijenjati od prijevoznog sredstva do prijevoznog sredstva.

GPP će se sasvim sigurno uskoro javiti sve što je odlučno i dogovoreno na sastanku, a i objaviti na svojoj mrežnoj stranici.

Foto: GPP

Facebook Comments