22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer: 7 novih slučajeva koronavirusa, preminule još 3 osobe

1 min read
Sve tri osobe bili su kronični bolesnici, a ukupno su od koronavirusa u Hrvatskoj preminule 54 osobe.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je detektirano sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite. 

“U protekla 24 sata u Hrvatskoj imamo dijagnosticiranih 7 bolesnika od Covida-19, što čini ukupan broj od 2016 bolesnika”, kazao je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš. 

Preminule su tri osobe. U Klinici za infektologiju u Zagrebu preminula je ženska osoba rođena 1922. godine, u KBC-u Split muška osoba rođena 1930. godine, a u Kliničkoj bolnici Dubrava muškarac rođen 1952. godine. 

Sve tri osobe bili su kronični bolesnici, a ukupno su od koronavirusa u Hrvatskoj preminule 54 osobe. 

Ukupno je obavljeno 30.913 testiranja, jučer 700 novih testiranja, a pozitivnih je bilo 6,52 posto.

Na respiratoru je 21 bolesnik, hospitaliziranih je 316 osoba, 9 manje u odnosu na jučer. Od jučer je iz bolničkih ustanova otpušteno 13 bolesnika, 39 osoba koje su se liječile u kući su ozdravile, pa je ukupan broj oporavljenih 1034.

“Trenutačni uspjeh nije slučajan, on je rezultat našeg zajedničkog promišljanja i discipline. Mišljenja smo da ne treba mijenjati recept koji daje dobre rezultate, stoga i dalje budimo promišljeni, poštujmo potrebu održavanja fizičkog razmaka, higijene i dezinfekcije prostora”, poručio je Beroš.

(Hina)

Facebook Comments