29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još je jedna osoba preminula u Osijeku, pozitivna na Covid-19

2 min read
Doznaje se još kako je osoba bila hospitalizirana u KBC Osijek i kako je riječ o nagloj smrti.

Saznaje se jutros kako je još jedna osoba preminula u Osijeku, a koja je bila pozitivna na Covid-19.

– Jedna je osoba preminula, 1953. godište, nije bila na respiratoru. Bila je osoba onkološki bolesnik, pozitivna osoba na Covid-19 – javljeno je iz Stožera.

– Tijekom protekla 24 sata na Klinici za infektologiju KBC-a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Riječ je o onkološkom bolesniku koji nije imao komplikacija specifičnih za koronavirus te se nije nalazio na respiratoru. Od početka epidemije, na području Osječko-baranjske županije do sada je preminulo osam osoba pozitivnih na koronavirus. Obitelji preminule osobe Stožer civilne zaštite Osječko baranjske županije izražava sućut – sadržano je i u priopćenju.

Broj preminulih osoba s Covidom-19 u Osijeku i OBŽ je sada ukupno 8.

Inače…

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 127 uzoraka, od kojih  je jedan pozitivan. Riječ je o osobi s područja Harkanovaca i kontakt je otprije oboljele osobe.

Trenutno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 113 osoba, a deset su novih kontakata epidemiolozi stavili u samoizolaciju.

U KBC Osijek hospitalizirano je 9 osoba oboljelih od koronavirusa, ni jedna se i dalje ne nalazi na respiratoru i dobrog su općeg stanja.

Ukupno je do sada na području Osječko-baranjske županije zabilježena 121 oboljela osoba, a izliječeno ih je 77. Troje više nego jučer od kojih je jedna osoba medicinski djelatnik. Stoga je u KBC Osijek trenutno 4 djelatnika pozitivnih na koronavirus.

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom posljednja 24 sata zaprimila je dvije dojave građana o kršenju samoizolacije i jedna od njih se pokazala točnom. Osoba s područja Đakova kršila je propisanu mjeru samoizolacije. Policija je samoinicijativno obišla 6 osoba i sve su poštivale mjere samoizolacije.  

I dalje se provjeravaju propusnice na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.558 provjera i sve su osobe imale valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović još jednom podsjeća da nije vrijeme za opuštanje unatoč popuštanju mjera koje je propisao Nacionalni stožer. I dalje je na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu te je pozvao stanovnike Osječko-baranjske županije da se i sutra, kada se tradicionalno obilježava Praznik rada, suzdrže od većih druženja i praznik proslave u krugu obitelji.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije održat će sjednicu i sutra, 1. svibnja nakon kojeg će javnosti iznijeti nove informacije vezane uz epidemiju koronavirusa na redovitoj konferenciji za medije u 11 sati.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments