15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Uskoro demontaža kreveta u Gradskom vrtu, otvara se ZOO vrt…

1 min read
To je značajan i znakovit trenutak, a gdje će prijeteće, ali razumno krevetima opremljena dvorana biti 'rastavljena'.

Na jučerašnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dogovorena je, prema nalogu Nacionalnog stožera, demobilizacija dvorane Gradski vrt, koja je prije nešto više od mjesec dana pripremljena za mogući prihvat lakše oboljelih od koronavirusa.

To je značajan i znakovit trenutak, a gdje će prijeteće, ali razumno krevetima opremljena dvorana biti ‘rastavljena’.

Od 4. svibnja u okviru drugog kruga popuštanja mjera zdravstvena usluga u bolnicama ali i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vraća u redovni rad uz poštivanje mjera koje je propisala epidemiološka služba.

– Započele su i pripreme za otvaranje Zoološkog vrta u Osijeku. Pristigla je suglasnost Nacionalnog stožera kao i propisani epidemiološki uvjeti pa je idući korak na Stožeru Civilne zaštite Grada Osijeka – kazao je jučer dožupan i načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanović, dodajući i kako će se zacjelo skoro realizirati i prijedlog Borisa Piližote, dogradonačelnika Osijeka i načelnika Stožera CZ GO o otvaranju kvartovskih tržnica…

– Jučer smo s osječkim Stožerom održali sastanak te razmatramo otvaranje kvartovskih tržnica te postavljanje adventskih kućica na javne gradske površine kako bi naši OPG-ovi mogli prodavati sezonsko voće – rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Foto: OBŽ

Facebook Comments