23. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ana Ćurak (La dutti): I mi i klijenti se pridržavamo mjera, sve ide odlično!

2 min read
- Sve je odlično! Svi se pridržavaju svih mjera! I mi i klijenti. Svi smo odgovorni i nema nikakvih problema - počela je telefonski Ana Ćurak, frizerka i vlasnica poznatog osječkog salona La Dutti.

Dobar dan doktorice! – Dobar dan, ali ne…, mi smo Vaše frizerke – otprilike tako nekako glasi viralni ‘meme’ koji se širi društvenim mrežama otkako su frizeri otvorili vrata poslije gotovo dva mjeseca apstinencije sadržane u mjerama borbe protiv koronavirusa. Država je mjere popustila, saloni su otvoreni, ali uz nove mjere, nova ‘pravila igre’. I ovako kao na fotografiji danas izgledaju frizeri…

– Sve je odlično! Svi se pridržavaju svih mjera! I mi i klijenti. Svi smo odgovorni i nema nikakvih problema – počela je telefonski Ana Ćurak, frizerka i vlasnica poznatog osječkog salona La dutti.

A to danas izgleda ovako… Od mjerenja temperature na vratima, uzimanja podataka o imeni, adresi, telefonu, vremenu dolaska i odlaska… do rada s maskom na licu, vizirom, rukavicama, uz jednokratne prekrivače, ručnike, fizičke barijere od pleksiglasa između klijenata.

– Pravovremeno smo se pripremili, odmah po saznanju kakve će mjere biti, a o čemu nas je informirala komora. Sukladno tome smo spremni čekali dan otvaranja salona i primali narudžbe – nastavlja Ana Ćurak.

Nema ulaska u salone ‘sa ceste’. Potrebna je prethodna najava. Dolazi se u dogovoreni termin. A pola grada jedva je čekalo ugledati svoju frizerku.

(tekst se nastavlja nakon fotografija)

– Ah, da… (uz smijeh) Primamo narudžbe svo vrijeme, pravimo raspored. Sve ćemo stići, svi će doći na red, ali postoje elementi koji nas usporavaju. Pa ipak, najvažnije od svega je da čuvamo zdravlje i sebe i naših klijenata i ništa nam nije teško. Uz veselje smo dočekale trenutak da krenemo raditi – zaključila je Ana Ćurak.

Njezin salon formirao je smjene, a kako bi u svakom trenutku djelatnice bile dostupne.

Foto: Ana Ćurak (ustupljeno uz dozvolu autora)

Facebook Comments