22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Čak 6 novih zaraza u OBŽ!

1 min read
I dalje je 12 osoba u KBC Osijek, jedna osoba na respiratoru. 'Proboja virusa' u bolnicu u Osijeku nije bilo. Bolnica sukladno pravilima prima samo testirane pacijente ili ih testira prilikom prijema, uz odgovarajući prihvat prije toga.
osijek korona 5

Čak je 6 novih zaraza Covidom-19 u Osječko-baranjskoj županiji – izvjestio je dožupan i načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

– Ova bitka s Covidom-19 nije gotova, a to će dokazati i današnji rezultati. Na nama je biti odgovoran i ponašati se sukladno mjerama i preporukama – ‘udahnuo je zrak’ Goran Ivanović.

– Testirano je 147 uzoraka i imamo 6 novooboljelih osoba u OBŽ. I imamo još dvije izliječene osobe – nastavio je Ivanović, dodajući kako su osobe iz Našica (2), Osijeka, Marijančaca, Švajcarnice i Popovca (1)

– Jedno je dijete iz doma Klasje oboljelo. Dijete je bilo izuzeto iz obitelji i smješteno u samoizolaciju. Kada je trebalo izaći iz iste, testirano je i nalaz je bio pozitivan. Kako je sve učinjeno po pravilima, druga djeca u Domu nisu bila niti jednom u opasnosti niti u kontaktu – zaključio je Ivanović.

I dalje je 12 osoba u KBC Osijek, jedna osoba na respiratoru. ‘Proboja virusa’ u bolnicu u Osijeku nije bilo. Bolnica sukladno pravilima prima samo testirane pacijente ili ih testira prilikom prijema, uz odgovarajući prihvat prije toga.

U samoizolaciji je 220 osoba, a kako se u istu ‘ulazi i izlazi’, to je zapravo 30 novih kontakata.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments