1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vikend ‘score’ policije: 6 pijanih vozača, 165 prebrzih, jedan vozio 128 kroz naseljeno mjesto!

2 min read
Vozač se kretao brzinom od 128 km na sat u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 50 km na sat.
alkohol brzina

Za vikend od 8. do 10. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjska u prometu je zaustavljeno šest vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirano je ukupno 240 prekršaja od čega: 165 prekoračenja brzine kretanja vozila, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje izuzimanja krvi i urina poradi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu i 30 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 8.svibnja, oko 21,45 sati u Bolmanu, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen 37-godišnji hrvatski državljanin iz Bolmana.  Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu.

Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca (kada stekne pravo na upravljanje) i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U petak 8. svibnja, oko 09,12 sati, u Svetom Đurađu, u nadzoru prometa zaustavljen je 27-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozač se kretao brzinom od 128 km na sat u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 50 km na sat.

Za počinjeni prekršaj vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments