22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vlatka Šimunović (Portanova): Klupe smo maknuli, gužve nema, kupci se dezinficiraju…

2 min read
- Dezinfekcijska sredstva su postavljena na ulazu u Portanovu, ali i svaka trgovina ima dezinfekcijsko sredstvo na svojim vratima. I kupci to koriste, pridržavaju se mjera, kao i mjera broja kupaca u svakoj od trgovina ponaosob, što ovisi o 'kvadraturi' svake od trgovina, a što je navedeno i na uputama na ulazu u svaku od njih. Definiran je broj kupaca - nastavila je Vlatka Šimunović.
portanova google

Svanulo je i to jutro! Jutro otvorenih vrata trgovačkih centara. A kojima je nacija odgovorila suprotno svim pesimističnim očekivanjima neoprezne navale. Narod u Osijeku pred trgovačkim centrima ne stoji ‘pobožno’ čekajući red za malo dezinficijensa prije nego se uvale među ‘aufengere’, već, kako nam javljaju iz Portanove – gužve nema!

– Danas su se nakon gotovo dva mjeseca otvorili svi ‘šoping’ centri u Hrvatskoj, pa tako i naša Portanova koja je zbog epidemije koronavirusa također bila zatvorena od 19. ožujka – stoji u priopćenju iz osječke Portanove, kojeg potpisuje Vlatka Šimunović, a s kojom smo i dopunili dijalog telefonski…

– Dezinfekcijska sredstva su postavljena na ulazu u Portanovu, ali i svaka trgovina ima dezinfekcijsko sredstvo na svojim vratima. I kupci to koriste, pridržavaju se mjera, kao i mjera broja kupaca u svakoj od trgovina ponaosob, što ovisi o ‘kvadraturi’ svake od trgovina, a što je navedeno i na uputama na ulazu u svaku od njih. Definiran je broj kupaca – nastavila je Vlatka Šimunović.

– Vidi se da ljudi ima, vidi se da su jedva dočekali otvorenje, no nema većih gužvi i nema čekanja. Ukoliko se dogodi u sljedećim danima kakva gužva i čekanja, molimo naše posjetitelje za razumjevanje i poštovanje mjera – nizala je Šimunović, dodajući kako je Portanova poduzela i niz dugih zahtjevanih mjera, od isključivanja klupa, sprječavanja zadržavanja…

U priopćenju još nadalje stoji kako će većina trgovačkih centara u Hrvatskoj, pa tako i Portanova još neki period imati prilagođeno radno vrijeme. Tako je od danas u Portanovi na snazi novo redovno radno vrijeme od 10:00 do 20:00 sati uz neke iznimke. Konzum, mjenjačnica Exclusive Change, Müller i frizerski salon Simple sa radom će započinjati dva sata ranije (od 8:00 sati) uz obaveznu pauzu za dezinfekciju prostora od 13:30 do 14:30 sati. Izuzetak iz pravila su i ugostiteljski objekti koji će, barem za prvi period raditi van uobičajenog radnog vremena, ali svakako je dobra vijest da od danas pijemo kavu u caffe barovima i terasama u gradu, ali i u Portanovi.

Iz Portanove su nam rekli da je tijekom proteklog vikenda obavljena još jedna u nizu sveobuhvatnih dezinfekcija cijelog objekta koja se provodi redovno te da će se i nadalje centar dezinficirati i detaljno čistiti više puta u danu, a posebno oni dijelovi s kojima posjetitelji najviše dolaze u direktan kontakt kao što su rukohvati, kvake, tipkala u liftovima i slično. Očekuju isto odgovorno ponašanje i samih posjetitelja, da drže propisane razmake, poštuju upute trgovaca vezane uz maksimalni broj kupaca u trgovinama, dezinficiraju ruke na ulazima u trgovine, kad je god moguće plaćaju beskontaktnim karticama te imaju strpljenja u slučaju gužvi i čekanja.

Foto: Google Street View (screenshot, ilustracija)

Facebook Comments