28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrijeme u Osijeku: Kiša samo prijepodne!? A temperatura niža, samo do sljedećeg dana

1 min read
...iščitava se iz meteograma DHMZ-a za Osijek, mi bi mogli proći s malo oborina prijepodne, kasnije bez. Temperatura će se vratiti na visoke vrijednosti do dan poslije.

Kiša u Osijeku samo prijepodne!? Posljednjih dana slušamo i čitamo o kiši i nižoj temperaturi u utorak 12. svibnja. I bit će tako. No, sve su prilike, a iščitava se iz meteograma DHMZ-a za Osijek, mi bi mogli proći s malo oborina prijepodne, kasnije bez. Temperatura će se vratiti na visoke vrijednosti do dan poslije.

Kiša bi mogla pasti do 11 sati, a onda gotovo 🙂

Pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, ponegdje i grmljavinu. Kiša će mjestimice biti obilnija u Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu. Uglavnom suho zadržat će se na srednjem i južnom Jadranu gdje će biti i manje oblačno.

Na kopnu će prijepodne umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar, sredinom dana i jak. Na Jadranu umjeren jugozapadnjak i jugo koje će na sjevernom dijelu ujutro okrenuti na buru.

Jutarnja temperatura zraka na kopnu od 8 do 12, danju od 10 do 15. Na Jadranu najniža jutarnja od 14 do 18, a najviša dnevna od 17 do 22 °C.

Foto: Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)

Facebook Comments