28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: “Nakon jučerašnjeg otvaranja granica opasnost od oboljenja i dalje je prisutna”

2 min read
Ukupan broj izliječenih osoba od početka pandemije je 104, dok je ukupan broj preminulih osam.

Prema podacima pristiglim danas ujutro (12. svibnja 2020. godine) u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek na virus COVID-19 testirano je 159 uzoraka. Niti jedan nije bio pozitivan, već četvrti dan zaredom, pa je i ukupan broj oboljelih od početka pandemije ostao na 131 osobi.

Nakon jučerašnjih analiza epidemioloških službi značajno je smanjen broj osoba u samoizolaciji. Trenutno su pod tom mjerom 94 osobe, dakle 105 manje nego prethodnog dana. Policija je ponovno provjeravala pridržavanje te mjere, i to postupajući jednom po dojavi građana (s područja Donjeg Miholjca) te u 26 samoinicijativnih provjera, no u svih 27 slučaja provjeravane osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Svi ostali podaci o stanju u vezi koronavirusa na području Osječko-baranjske županije ostaju kako i u prethodnom izvješću; u KBC-u Osijek hospitalizirano je sedam pacijenata, a niti jedan nije na respiratoru. Ukupan broj izliječenih osoba od početka pandemije je 104, dok je ukupan broj preminulih osam.

Iako aktualni podaci donose optimizam, važno je podsjetiti da se na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa trenutno liječi 19 osoba (7 u KBC-e Osijek i 12 kod kuće), za 94 osoba u samoizolaciji još uvijek nije isključena mogućnost oboljenja, a nakon jučerašnjeg popuštanja mjera i otvaranja granica opasnost od oboljenja i dalje je prisutna. Upravo stoga Županijski stožer još jednom poziva sve građane da nastave poštivati propisane epidemiološke mjere i tako iskažu odgovornost prema sebi i drugima.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Google Maps (screenshot)

Facebook Comments