22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U školama u Osijeku jučer sjedila 102 učenika u vrtiće stiglo 249!

1 min read
Prije no što se u ponedjeljak ponešto normalizirala situacija i popustile mjere protiv širenja, u vrtiće u Osijeku dolazilo je između 15 i 20 'klinaca i klinceza', potkraj mjera i 65, a jučer je u vrtiće stiglo 249 djece.
moša osnovna škola google

Nije to kolosalna brojka, teško bi se tu skupilo 5 ozbiljnih razreda, odnosno 3 dobra iz nekadašnjeg vremena razrednih odijeljenja s po 30 i više učenika, ali jučer su prva 102 ‘hrabra’ učenika (ili njihova roditelja potpisom izjave) sjela u klupe osječkih osnovnih škola, zamijenivši na taj način dosadašnju praksu Nastave na daljinu. Jednako tako, ni vrtići u Osijeku nisu bili prazni…

Prije no što se u ponedjeljak ponešto normalizirala situacija i popustile mjere protiv širenja, u vrtiće u Osijeku dolazilo je između 15 i 20 ‘klinaca i klinceza’, potkraj mjera i 65, a jučer je u vrtiće stiglo 249 djece.

Škole su se otvorile za djecu razredne nastave, za one od 1. do 4. razreda.

– Vjerujem da su ljudi poslušali poziv Grada Osijeka i poveli djecu u vrtić – počela je Žana Gamoš za OsijekExpress.com, dodajući da se vrtići Osijeka, kao i škole, kojima je Grad osnivač, redovno dezinficiraju sukladno preporukama epidemiologa.

– U škole kojima je Osijek osnivač jučer je stiglo 102-oje djece. Apeliramo i na Nacionalni stožer, koji je do sada sjajno radio posao, da nađe načina kako bi djeca, koja stanuju jako blizu škole, imala režim dolaska i odlaska kao i ranije – dodala je Gamoš.

U međuvremenu, ostali školarci nastavljaju s Nastavom na daljinu.

Foto: Google Street View (screenshot, ilustracija)

Facebook Comments