28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Višnjevčanin ‘navigirao’ s 3 promila i teretnim vozilom sletio u odvodni kanal!

3 min read
U subotu, 16. svibnja 2020. godine u 22,25 sati u Petrijevcima, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.
pijan alkohol boca

Foto: Pixabay (ilustracija)

Za policijom je još jedan buran vikend. A ne raduju mu se, sjećajući ga se, ni oni koji su kućama otišli s kaznama. Sve u svemu čitajte… Uhvaćen je i ‘Dioniz’ osobno, s 3 promila ‘tjerao’ teretno vozilo…

VOZIO TERETNO VOZILO  S 3 PROMILA

U subotu, 16. svibnja 2020. godine u 22,25 sati u Petrijevcima, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Vozač teretnog automobila, 57-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je zahvatio rub kolnika i sletio s kolnika u odvodni kanal. Na mjestu prometne nesreće očevid je obavila očevidna ekipa policijske postaje Belišće koji su utvrdili da je vozač upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola i to od 3,00 grama po kilogramu. Vozaču je pružena hitna medicinska pomoć te su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

OSTALI DOGJAĐAJI U PROMETU

U razdoblju od 15. do 17. svibnja 2020. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 34 vozača (26 vozača osobnih automobila i 8 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U kontroliranom periodu osim alkohola evidentirano je još 360 prekršaja od čega 198 prekoračenja brzine kretanja vozila, 44 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 24 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje izuzimanja krvi i urina poradi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu i 84 ostalih prekršaja.

Tijekom akcije najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer, 17. svibnja 2020. godine u 11,10 sati u Osijeku, u Vinkovačkoj ulici kada je u prometu zaustavljen 56-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 16. svibnja 2020. godine u 20,40 sati u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira 2, u nadzoru prometa zaustavljen je 57-godišnji hrvatski državljanin iz Širokog Polja, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,55 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 17. svibnja 2020. godine u 14,36 sati u Osijeku, u Snježničkoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments