28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Računi Vodovoda narasli s potrošnjom u ‘karanteni’! A račun za svibanj će tek doći…

2 min read
Naime, iz Vodovoda za OsijekExpress.com govori glasnogovornik Alen Prnjat i pojašnjava kako se u ožujku voda nije ni očitavala, a već tada smo, kao kasnije i u travnju, odnosno svibnju, bili kod kuće zbog Covida-19 i pojačano trošili vodu.

Dva su razloga zbog kojih na kućne adrese Osječana stižu veći računi za utrošenu vodu no inače, a niti jedan nije cijena vode. Naime, iz Vodovoda za OsijekExpress.com govori glasnogovornik Alen Prnjat i pojašnjava kako se u ožujku voda nije ni očitavala, a već tada smo, kao kasnije i u travnju, odnosno svibnju, bili kod kuće zbog Covida-19 i pojačano trošili vodu.

Vodovod nije, naime, sukladno preporukama Stožera Civilne zaštite, odnosno epidemiologa, očitavao brojila za ožujak, već je račune slao na temelju procjene i ranijih prosjeka, a mi smo već sjedili u kućama. Kada su najzad očitali brojila u travnju, dobili su i stvarno stanje za ožujak, kao i povećanje za travanj, odnosno ožujak. I računi su se uprizorili veći.

– Brojčano to stoji ovako – domaćinstva su u ta dva mjeseca potrošila 892.390 kubika vode, a lane u istom razdoblju je to bilo 832.249 kubika. A u poslovnim subjektima potrošnja vode za ožujak i travanj ove godine bila je 150.462 kubika, nasuprot 195.950 kubika u istom razdoblju prošle godine. Razvidno je gdje smo trošili vodu – kazao je Alen Prnjat.

Što nas čeka u svibnju, prejudicirati nije korektno. Stvar se već počela mijenjati, ali kako saznajemo neslužbeno, i ti će računi biti veći od ranijeg prethodne godine. S tim da, dodaju nam iz Vodovoda, te devijacije završavaju u svibnju.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments