29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HDZ na parlamentarne izbore izlazi samostalno, koaliciju ostavljamo Škori i Bernardiću

1 min read
HDZ je nakon parlamentarnih izbora spreman razgovarati sa svim opcijama s kojima dijeli zajednički cilj i viziju razvijene i prosperitetne Hrvatske - potpisuje Anušić

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić, jučer je prema redakcijama ‘pustio’ priopćenje, a nakon što su sve glasnije pretpostavke kako će stranka u koaliciju s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, u kakvom drugom scenariju s SDP-om.

PRIOPĆENJE

Unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici konsolidirali su stranku i pokazali zajedništvo njenih članica i članova. Na tim čvrstim temeljima gradimo program za budućnost Hrvatske i nastavak politike odgovornog vođenja države ka gospodarskom oporavku, koji ćemo i predstaviti na predstojećim parlamentarnim izborima. Brojnim iznenadnim i izvanrednim krizama uspjeli smo naći odgovor i rješenje, a u sljedeće četiri godine hrvatskim građankama i građanima želimo osigurati sigurnost i stabilnost.

Sredstvo za ostvarenje tog cilja zasigurno neće biti koalicija sa SDP-om. Unatoč brojnim medijskim špekulacijama i manipulativnim navodima oporbenih političara, HDZ neće koalirati niti s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Upravo on se na predsjedničkim izborima pokazao sjajnim partnerom SDP-a kroz manevar „glasanja za treću opciju“ i razbijanjem glasova na desnom biračkom spektru. Nije tajna da se koalicijski potencijal krije među tim dvjema opcijama.

HDZ je nakon parlamentarnih izbora spreman razgovarati sa svim opcijama s kojima dijeli zajednički cilj i viziju razvijene i prosperitetne Hrvatske.

Facebook Comments