19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stadion Osijeka obišli mađarski veleposlanik i konzul! Otvorenje sredinom ’21. godine!

2 min read
Datum otvaranja stadiona se još ne može znati, a onda ni dogovarati velika utakmica. Meštrović je ustvrdio kako to ne mora biti ni velika europska momčad, već da nam na otvorenje može doći u južnoamerička.

Stadion Gradski vrt su koncem ’70-ih godina izgradili Željko Huber St. i Grad Osijek, a ’21. će Pampas izgraditi Ivan Meštrović i Mađari. Sve su prilike kako će stadion NK Osijek na Pampasu biti gotov do sredine ’21. godine, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji i obilasku stadiona od strane mađarskih veleposlanika i konzula, a uz predsjednika kluba.

Gradilište na Pampasu obišli su jučer veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj Csaba Demcsak i generalni konzul Janos Sandor Fuzik. Zahvalio im se predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović, a onda se prepustio pitanjima novinara i njihovoj želji saznavanja detalja, datuma dovršenja stadiona, utakmice za otvorenje…

Veselim se što ćemo, nadam se vrlo brzo, svjedočiti novom stadionu koji će biti prvi natkriveni stadion u Hrvatskoj i prvi stadion izgrađen po europskim standardima – počeo je Meštrović, dodajući da će zbog objektivnih razloga Pampas 2020 postaje – Pampas 2021.

Datum otvaranja stadiona se još ne može znati, a onda ni dogovarati velika utakmica. Meštrović je ustvrdio kako to ne mora biti ni velika europska momčad, već da nam na otvorenje može doći u južnoamerička.

Direktor kluba Galić nastavlja…

Na ovo mjesto dolazi 100 tonska dizalica koja će sve to složiti onako kako treba i nadamo se da će do kraja ove godine cijeli ovaj kompleks biti pod krovom zajedno sa svim tribinama. Nakon toga na proljeće bi ostalo samo postaviti terene, a do tada će, nadamo se, i pristupna cesta biti gotova – rekao je Galić.

Sada, kada budu počeli dolaziti gotovi elementi vrlo brzo će biti vidljive konture stadiona. Mi smo jako zadovoljni dinamikom radova, s obzirom na koronu i na dinamiku koju smo zacrtali. Iako smo na početku planirali biti gotovi do kraja godine zbog objektivnih okolnosti to neće biti tako, no jako smo zadovoljni izvođačima koji su fleksibilni, koji su prepoznali na vrijeme potencijalne opasnosti i doveli cijeli projekt na pravi put – zaključio je Galić.

Foto: HRT Radio Osijek (Krunoslav Inhof, uz dozvolu vlasnika i autora)

Facebook Comments