14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pijani u prometu: S 1,61 promila 63-godišnja vozačica ‘zdimila’ poslije prometne na ‘Štrosi’

2 min read
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 01,25 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Rajha Kira, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 28-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja.
alkoholna pića cuga

Jučer, 01. lipnja, evidentirana su 5 prekršaja vozača (4 osobnog automobila i 1 teretnog automobila najveće dopuštene mase 2108 kg) koji su imali alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 01,25 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Rajha Kira, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila  28-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja.

Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 01,25 sati u Osijeku, na raskrižju Vukovarske ulice i kralja Petra Svačića u nadzoru prometa zaustavljen je vozač teretnog automobila 39-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka.

Vozač je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2180 kg te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,43 grama po kilogramu i uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 18,45 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozačica 63-godišnja hrvatska državljanka iz Višnjevca, nepropisno se uključivala u promet te joj je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,61 gram po kilogramu.

Vozačica je napustila mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađena. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 29 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments