16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki vremeplov: ‘Dragulj’ fotografiju tadašnjeg ‘Mosta mladosti’ dijeli Boris Beyer

1 min read
Osječki vremeplov je jedna od ponajboljih Facebook stranica s istinskim draguljima od fotografija, a koji svjedoče minulim vremenima 'bijelo-plavog' grada. Jedan takav dragulj objavio je Boris B Beyer

Osječki vremeplov je jedna od ponajboljih Facebook stranica s istinskim draguljima od fotografija, a koji svjedoče minulim vremenima ‘bijelo-plavog’ grada. Jedan takav dragulj objavio je Boris B Beyer.

– Izgradnja pješačkog mosta, iako sam ja slikao, nemam nikakvih detalja, prošlo je puno vode ispod Drave – napisao je autor fotografije Boris Beyer na Facebook stranici Osječki vremeplov, objavivši fotografiju Pješačkog mosta u Osijeku u izgradnji, tadašnjeg Mosta mladosti.

Komentari čitatelji redom su pretpostavili da je na fotografiji riječ o 1980. godini, dočim pojedini sugeriraju da je ova faza igradnje bila godinu ili dvije prije. Takvo vjerovanje moglo bi biti i točnije, jer kontaktirali smo kratko Vukana Njagulja, jednog od direktora beohgradske GP Mostogradnje, a koja je gradila most u Osijeku i koji nam je potvrdio da je most dovršen i otvoren 1980. godine, podsjećajući da je te godine bio i na otvorenju Krčkog mosta i da su mu to jedni od najdraža dva projekta.

Foto: Facebook (Boris B Beyer, javna objava u grupi)

Facebook Comments