22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Baranja već ovaj vikend imala 60% lanjskog broja noćenja!

1 min read
Baranja je tako već ovog vikenda imala 60% broja noćenja u odnosu na isti vikend prošle godine - poučila nas je telefonski direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

Turizam bi se, sve su prilike, mogao i brže oporaviti na kontinentu, nego na moru. To je, zacjelo, zbog poslovično nižih cijena, poslovično bogatije ponude, još uvijek nestabilnog vremena, svakako zbog organizacije vinskih događanja u Osječko-baranjskoj županiji, ali i stoga što, budimo iskreni, kontinent mora dostići niže broje od obale. Baranja je preskočila polovicu puta oporavka, a u Osijek stižu najave poslovnih i inih noćenja…

– Baranja je tako već ovog vikenda imala 60% broja noćenja u odnosu na isti vikend prošle godine – poučila nas je telefonski direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

– Veseli nas sve što smo ovaj vikend vidjeli puno automobilskih registracija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca…, a koje su bile prisutne po Baranji ovih dana. Srela sam i prijatelje koji se čude koliko im je ovdje sve financijski dostupnije, koliko je ponuda sjajna, stoga nam valja vjerovati u još bolje rezultate, napose na jesen, kada kontinentalni turizam također cvjeta – kazala je direktorica Jurić, dodajući da Osijek još nije imao takav rezultat, ali i da su u gradu primjetni pozitivni pomaci.

– Osijek je, koliko znam, ovaj vikend bio na 30% lanjskih noćenja u istom razdoblju, ali najava poslovnih dolazaka raste, kongresnog turizma također, otkazivanja nema…, stoga evidentno rastemo – zaključila je.

Nadalje, cijene privatni iznajmljivači i nisu smanjivali. Nema potrebe. Kontinent, napose OBŽ, značajno su povoljniji od obale.

Foto: Google Street View (screenshot) & Facebook (screenshot)

Facebook Comments