1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kultura u parku 2 tjedan: Brevisice, dječji program i gitarist ‘svjetskih žica’!

3 min read
Nakon tamburaškog orkestra "Strossmayer" Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, jazza u izvedbi Rašić&Buhin Tria te odličnih filmskih naslova, došao je red na drugi dio programa.

Prvog tjedna “Kulture u parku”, novog programa Kulturnog centra Osijek i grada Osijeka, kiša nas je zaobišla i donijela sunce koje nas je grijalo u jednom od najljepših parkova grada na Dravi, a nadamo se kako će se isti scenarij ponoviti i ovoga tjedna.

Nakon tamburaškog orkestra “Strossmayer” Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, jazza u izvedbi Rašić&Buhin Tria te odličnih filmskih naslova, došao je red na drugi dio programa.

S događajima krećemo u četvrtak (18. lipnja) s nastupom jednog od najuglednijih hrvatskih pjevačkih zborova i zasigurno najpoznatijim ženskim zborom u Osijeku, naravno riječ je o Vokalnom ansamblu Brevis. Pod dirigentskom palicom dr.sc. Antoanete Radočaj-Jerković uživat ćemo od 21:00h u krasnim ženskim vokalima u predivnom zelenom okruženju.

Sljedećeg dana (19. lipnja) očekuje nas program za one najmlađe. U suradnji s kinom Urania i Kinematografima Osijek premijerno će se prikazati crtani film “Pazi se čarobnjaka” (A Wizard’s Tale) od 18:30h. Riječ je o čarobnoj obiteljskoj avanturističkoj priči koja prati mladog klinca imena Terry koji odluta u živopisno kraljevstvo Groovynham gdje se bori protiv zlog čarobnjaka Grumpa. Terry putuje Kraljevstvom kako bi čarolijom vratio sreću i pri tome pomaže princezi Dawn.

Poslije toga sva su djeca pozvana sudjelovati u zanimljivoj potrazi! Volonteri Kulturnog centra Osijek osmislili su program pun zanimljivih igara, mozgalica, zagonetki i izazova u igri nazvanoj “Potraga za ježevom kućicom”. Početak potrage planiran je za 20:00h gdje će kroz šetnju djeca upoznati naš predivni Park, a jež je za sve pripremio slatke nagrade.

Nakon, uvjereni smo uspješnog pronalaska ježeve kućice, na scenu nastupa dječji zbor “Osječki Zumbići”, koji nakon turneje “Četiri godišnja doba: sinergija glazbe i poduzetništva”, zagrijanih glasnica dolaze u Park kralja Petra Krešimira IV. od 21:00h.

U subotu (20. lipnja) u goste nam dolazi Yogi Lonich sa svojim bendom. Tako će Osijek “okusiti” i dobro poznati američki blues. Ovaj osebujni Amerikanac hrvatskog podrijetla može se pohvaliti kako je imao čast svirati s Mitchom Mitchellom i Billyem Coxom koji su s Hendrixom svirali u sastavu The Jimi Hendrix Experience. Svoj zajednički nastup su odradili na otvorenju Hendrixove izložbe u sklopu Rock n’ Roll Hall of Fame. Osim spomenutog Yogi je nastupio i kao prateći glazbenik na turnejama The Rolling Stonesa, Roberta Planta, Aerosmitha, AC/DC-a, Kissa, Lennya Kravitza, Linkin Parka i Korna. Posebno dobru suradnju ostvario je s Chris Cornellom, a na Woodstocku ’99 svirao je i s Buckcherryem, a 1997. godine imao je čast zabavljati uzvanike privatne zabave ni više ni manje nego Mick Jaggera. U subotu će od 21:00h samo za nas izvesti neka od svojih najboljih djela sa svojih albuma koji su postali apsolutni hit!

_________________________________________________________

Program:

18. lipnja

(21:00h) Vokalni ansambl Brevis – koncert

19. lipnja

(18:30h) Pazi se čarobnjaka (A Wizard’s Tale) – premijera crtanog filma

(20:00h)  Potraga za ježevom kućicom – kreativna igraonica za djecu

(21:00h)  Osječki Zumbići – koncert 

20. lipnja

(21:00h) Koncert američkog glazbenika Yogija Lonicha

Facebook Comments