30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid-19 opet u Vašem gradu! Dva slučaja ‘uvezena’ iz Srbije!

1 min read
S dvije novopozitivne osobe u Osječko-baranjskoj županiji do sada je zabilježeno 136 oboljelih od koronavirusa.

Nova dva slučaja zaraze Covid-19 su u Osijeku. Dvije osobe ‘donijele’ su virus sa sobom iz Srbije u Hrvatsku, u Osijek! Odmah se sastao Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, poduzete su mjere…

Dakle, danas se u Osječko-baranjskoj županiji sastao Stožer civilne zaštite OBŽ na kojem su izneseni podatci o broju oboljelih od koronavirusa tijekom posljednja 24 sata.

U KBC Osijek testirano je 16 uzoraka od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji, a javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature. Uzeti su im uzorci i sinoć je kod obje osobe utvrđena prisutnost koronavirusa.

Oboljele osobe i dalje imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju.

Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je tijekom večeri 5 osoba stavljeno u samoizolaciju. I danas se nastavljaju razgovori s kontaktima oboljelih i određivanje samoizolacije kada je to epidemiološki potrebno.

– Nije nužno kontakte bez simptoma testirati žurno, najvažnije je da kontakti poštuju mjere propisane samoizolacije. Osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a osjete simptome, trebaju se žurno javiti epidemiologu – pojasnila je danas prof. Ljiljana Perić predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek.

S dvije novopozitivne osobe u Osječko-baranjskoj županiji do sada je zabilježeno 136 oboljelih od koronavirusa.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments