2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Restart – Glasovac i Hajduković: …bez uhljeba, bez diskriminacije!

1 min read
...glas za Restart koaliciju znači i glas za Hrvatsku bez korupcije, bez nepravde, bez uhljeba, bez diskriminacije, bez siromaštva i bez listi čekanja.

Kandidatkinje i kandidati Restart koalicije družili su se s građanima jučer na osječkoj Glavnoj tržnici i na Đakovačkoj tržnici i korzu.

Prva na listi Restart koalicije u IV izbornoj jedinici, Sabina Glasovac, tom je prilikom istaknula da glas za listu broj 15. znači novi početak, ne samo za ovaj dio Hrvatske, već i za cijelu zemlju.

– Istok Hrvatske, naša Slavonija i Baranja već čitav niz godina gospodarski i demografski nazaduje i propada. Naš zadatak je to zaustaviti i negativne trendove pretvoriti u pozitivne. To se može, treba samo malo odvažnosti, poštenja, dosljednosti ali i ljubavi jer Hrvatska se voli radom.

Pobrojala je i pet prioriteta Restart koalicije a to su: 1. Oporavak i ponovni rast gospodarstva, rast zaposlenosti te rast plaća i mirovina, 2. Beskompromisna borba protiv korupcije i klijentelizma na svim razinama vlasti, 3. Sveobuhvatna digitalna transformacija sustava s osobitim naglaskom na transparentnost državnog i javnog sektora, 4. Reforma državne i lokalne/regionalne samouprave uključujući teritorijalni preustroj i smanjenje broja jedinica loaklne samouprave i 5. Reforma zdravstvenog sustava s ciljem saniranja dugova, smanjenje listi čekanja i jačanja spremnosti zdravstvenog sustava.

Koordinator za IV izbornu jedinicu i drugi na listi, Domagoj Hajduković, je dodao kako glas za Restart koaliciju znači i glas za Hrvatsku bez korupcije, bez nepravde, bez uhljeba, bez diskriminacije, bez siromaštva i bez listi čekanja.

Tekst i foto: SDP OBŽ

Facebook Comments